مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

آخرين مقالات

بچینگ پلانت | قیمت (۲۹ آذر ۱۴۰۱) | مشاوره رایگان

توضیحات

فهرست مطالب

مقدمه

بچینگ پلانت بتن جزء پایه های اصلی ساخت وساز میباشد. تولید بتنی با کیفیت مناسب، عملکرد، طول عمر و پایداری هر نوع سازه بتنی را تضمین میکند. برای تولید بتن روش های زیادی در دسترس است. با توجه به نوع و حجم پروژه همچنین اهمیت زمان و اقتصادی بودن عملیات، روش مناسب انتخاب میشود.

برای اینکه یک بتن با کیفیت مطلوب داشته باشیم باید موادی همچون سیمان، آب و سنگدانه ها را با نسبت های مشخص با یکدیگر ترکیب کنیم. به دستگاهی که مواد اولیه بتن را با یکدیگر ترکیب می کند، بچینگ پلانت می گوید. به این نسبت ها که طرح اختالط بتن نیز گفته می شود، اهمیت زیادی دارد چرا که ضامن دستیابی بتن به مقاومت مطلوب، تامین دوام کافی آن و هم چنین اسالمپ است.

بچینگ پلانت یا دستگاه های مرکزی تولید بتن آماده، به سیستمی شامل تجهیزات مختلف گفته می شود که جهت ساخت بتن بر اساس طرح مخلوط مشخص، و تحویل مواد وزن شده به دستگاه های حمل ، قبل یا بعد از مخلوط کردن مصالح مورد استفاده قرار می گیرد. بچینگ ها در حالت کلی شامل بخش های مختلفی از جمله سیلو های مخصوص  ذخیره مواد سیمانی، مخازن نگهداری سنگدانه شامل شن نخودی بادامی و ماسه و آب، سیستم انتقال مصالح از محل دپو به محل توزین یا میکسر ، تجهیزات مربوط به وزن کردن و پیمانه کردن مصالح مختلف ، تجهیزات کنترل فرآیند ها توسط اپراتور و در لزوم وسایل دیگری مانند دستگاه های گرم کن یا سرد کن مصالح جهت ساخت بتن در محیط گرم یا سرد تشکیل می شود.

دستگاه های بچینگ پلانت با توجه به مدل و اجزای تشکیل دهنده ، قابلیت جابه جایی و غیره می توان به انواع مختلفی طبقه بندی کرد.

رزومه کاری ما در زمینه نصب و راه اندازی انواع بچینگ پلانت در ایران

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت آسیا بتن.

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت صبحان بتن.

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت شن ریزان.

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت بتن آزما شرق.

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت بچینگ پلانت سنگ شکن غرب.

نصب و راه اندازی بچینگ پلانت کارخانه خانه بتن.

جهت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۰۷۵۲۱۰۶۰ تماس حاصل فرمایید.

 

بچینگ پلانت

بچینگ ، دستگاه تولید بتن میباشد. در کارخانه ها، بچینگ پلانت برای تولید حجم زیاد بتن استفاده میشود. در این دستگاه مواد اولیه طبق طرح اختلاط مورد نظر وزن میشوند و فرایند اختلاط با دستگاه های مناسب این کار، صورت میگیرد.

به­ جز در مواردی که مشخصات فنی ویژه­ای وجود داشته باشد، بتن باید طبق مفاد ASTM C 94 و یا مشخصات استاندارد مشابه­ مخلوط بتن آماده، تولید شود. تاسیسات تولید و تجهیزات حمل و نقل مورد استفاده برای بتن با مقاومت بالا باید مورد تایید الزامات انجمن ملّی بتن آماده و یا استاندارد های مشابه باشند. در تولید بتن با مقاومت بالا، بچینگ پلانت‌های دارای جام ”مرکزی“ ایستاده نسبت به تجهیزات ”انتقال-آمیختن“ که مواد را به داخل جام متصل به کامیونی هدایت می­کنند و تمام عملیات مخلوط کردن در آنها انجام می­شود، دارای ارجحیت هستند.

طبقه بندی انواع بچینگ پلانت

  1. از نظر توانایی تحرک یا جابه جایی سیستم بچینگ پلانت شامل بچینگ پلانت های قابل حمل (موبایل) و بچینگ پلانت های ثابت یا ایستگاهی
  2. از نظر نوع بارگیری مصالح شامل بچینگ پلانت لایناربین و بچینگ پلانت های دراگلاین
  3. دسته بندی به لحاظ نوع مخلوط کن (میکسر) شامل تویین شیفت، تک شیفت، پن میکسر، کانتینیوز، دیگی
  4. از نظر قابلیت تولید بتن تر یا خشک
  5. از نظر سیستم انتقال مصالح به داخل میکسر ( همزن) شامل انواع پاکتی و نوار نقاله

در ادامه به توضیح هر کدام از موارد فوق به صورت مختصر می پردازیم:

طبقه بندی بچینگ پلانت به لحاظ قابلیت حمل و جابه جایی

  1. بچینگ پلانت موبایل یا قابل حمل: این نوع بچینگ دارای چرخ هایی در زیر خود می باشد به طوری که می توان آن را به وسیله تریلر جابه جا کرد. مزیت های این نوع بچینگ پلان می توان به
  • عدم نیاز به فضای زیاد
  • ساخت بتن در مدت زمان کوتاه به علت عدم نیاز به فونداسیون و شاسی
  • صرفه اقتصادی ، چراکه نیاز به ساخت فونداسیون در زیر آن ندارد.
  • امکان نصب و به کار گیری در فضا های محدود
  • قابلیت نصب و مونتاژ و دی مونتاژ راحت

به همراه بچینگ پلانت های موبایل یا قابل حمل معمولا یک مخزن ۳۰۰۰ لیتری آب و یک سیلوی ۵۰ تنی که عمدتا جهت ذخیره سیمان استفاده می شود قرار دارد.  اما باید توجه داشت که این نوع بچینگ پلانت به علت ظرفیت پایین دستگاه همزن ، برای ساخت بتن های با حجم کم و در ساخت و ساز های کوچک مانند ویلاهای اطراف شهر ، یا محیط های شهری مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت بچینگ پلانت های موبایل معمولا در محدوده ۴۰ الی ۹۰ متر مکعب در ساعت  قرار می گیرد.

بچینگ پلانت

۲٫ بچینگ پلانت ایستگاهی یا ثابت

این نوع بچینگ پلانت قابلیت حمل و جا به جایی سریع نداشته و جهت ساخت بتن های با حجم زیاد و سرعت بالا استفاده می شود.  معمولا نصب این نوع بچینگ پلانت نیازمد نصب فونداسیون و آماده سازی بستر است.  جهت جابه جایی این نوع بچینگ پلانت باید قطعات آن را جداسازی کرده و در محل مورد نظر مونتاژ نمود.

ظرفیت تولید بچینگ پلانت های ثابت بسیار بیشتر از بچینگ پلانت های متحرک است که می تواند در یک ساعت تا ۲۰۰ متر مکعب بتن به صورت تر را تولید کند.

از مزایای این سیستم بچینگ پلانت می توان به استحکام و طول عمر بیشتر، توان تولید بالاتر بتن، دقت بالا در توزین مصالح، سادگی تعمیر و نگهداری و همچنین کیفیت بالای بتن تولیدی اشاره کرد.

بچینگ پلانت

طبقه بندی بچینگ پلانت به لحاظ نوع بارگیری مصالح

  1. بچینگ پلانت لایناربین: در این نوع بچینگ پلانت از مخازن فلزی جهت نگهداری، بارگیری و توزین مصالح مانند شن، ماسه و سیمان استفاده می شود. سیستم توزین مصالح در این سیستم بچینگ پلانت نیاز به اپراتور تخصصی نداشته و از داخل اتاقک فرمان کنترل می شود.جهت ساخت بتن با این نوع بچینگ پلانت، مصالح سنگی به صورت توزین شده از باکت های فلزی خارج شده و به وسیله سیستم های حمل عمدتا نقاله ای یا باکت به درون میسکر هدایت می شود.

شما تیک بچینگ پلانت لاناربین به صورت زیر است:

طبقه بندی بچینگ پلانت

اجزای تشکیل دهنده بچینگ پلانت لایناربین به صورت زیر است:

انواع بچینگ پلانت

  • مخلوط کن (همزن یا mixer)
  • محل استقرار اپراتور
  • محل ذخیره شن و ماسه
  • محل اندازه گیری و تجمیع شن و ماسه ( این جایگاه می تواند در قسمت نزدیک به باکت های ذخیره شن و ماسه قرار گیرد.)
  • سیلوی ذخیره سیمان
  • نوار نقاله
  • محل توزین سیمان جهت ورود به میکسر
  • توزین و اندازه گیری مقدار آب
  • کنترل
  • کمپرسور

به علت اتوماتیک بودن و دقیق بودن این سیستم بچینگ پلانت از این سیستم ساخت بتن معمولا در کارخانجات تولید بتن یا پروژه های عمرانی با مقیاس بزرگ استفاده می شود.

۲٫ بچینگ پلانت دراگلاین

در این نوع سیستم تولید بتن، مصالح دپو شده در پشت دیواره های بچینگ با استفاده از یک دستگاه جرثقیل بوم دار و چنگک برداشته و به باکت بالابرنده منتقل می شود. باکت ها معمولا دارای ترازو هستند و عملیات وزن کشی توسط باکت بالا برنده انجام می شود. از معایب این نوع سیستم بچینگ پلانت احتیاج دائمی با نیروی اپراتور جهت کنترل فرآیند برداشت و توزین مصالح است.

از مزایای این نوع بچینگ پلانت می توان به دپوی سریع شن و ماسه و همچنین نصب سریع اشاره کرد. این سیستم برای تولید بتن در پروژه هایی که دسترسی فضای محدود دارد مناسب است. در احداث این بچینگ پلانت باید هنگام  نصب دراگلاین زیر سازی مناسب مانند صاف کردن خاک و ایجاد فونداسیون محکم جهت مهار بوم صورت گیرد.

طبقه بندی بچینگ پلانت به لحاظ نوع دستگاه همزن یا میکسر

  1. میکسر تویین شفت:  دستگاه همزن استفاده شده در سیستم دارای دو شفت موازی است که به صورت افقی درون محفظه مخلوط کن قرار می گیرد. این نوع میکسر به علت اختلاط کامل و همگن با کیفیت بالا توانایی تولید هر نوع بتنی را دارا می باشد.  در این میکسر بر روی هر کدام از شفت ها ، با توجه به طول و مشخصات فیزیکی شفت، چند بازو نصب می گردد.. در انتهای این بازو ها ناخن هایی جهت اختلاط بهتر بتن قرار می گیرد. در حجم های کمتر این نوع میسکر معمولا از یک موتور جهت نیروی محرکه استفاده می شود در حالیکه در حجم های بیشتر از ۲۵ متر مکعب بتن از دو موتور برای هر شفت استفاده می گردد تا قدرت کافی برای اختلاط را داشته باشد . کیفیت ساخت بتن و میزان همگنی مخلوط بتن تازه ساخته شده  در این نوع میسکر بسیار بالاست.

یکی از مزیت های میکسر تویین شفت استهلاک کم آن است. اجزای داخلی میسکر مانند بازو ها و ناخن به این علت که در هنگام انجام عملیات اختلاط در وسط میکسر قرار دارند کمترین میزان سایش یا برخورد مصالح با دیواره های میکسر وجود دارد.

طبقه بندی بچینگ پلانت به لحاظ نوع دستگاه همزن یا میکسر

۲٫ میکسر تک شفت: این نوع میکسر ساختار ساده تری نسبت به میکسر تک شفت دارد و همانطور که از نامش پیداست از یک شفت افقی که در وسط میکسر نصب می شود تسکیل می شود. یه این شفت افقی ورقه هایی به شکل هلالی یا مارپیچی شکل نصب می شود که ناخن هایی بر روی آن قرار می گیرد. به سبب محدودیت این نوع میسکر از آن تنها جهت ساخت بتن تر استفاده می گردد. حجم میکسر های تک شفت معمولا بین ۰٫۵ تا ۱٫۵ متر مکعب است و توانایی اختلاط بسیار عالی و همگنی را دارا می باشد.

میکسر تک شفت

۳٫ پن میسکر: در این نوع میکسر بازو ها و ناخن ها بروی محورهای به صورت عمودی متصل می گردند و عمل اختلاط را انجام می دهند. این نوع  مخلوط کن بیشتر برای بتن های تر مورد استفاده قرار می گیرد.. اختلاط بتن های خشک به علت چسبیدن ذرات سیمان به جداره های پن میکسر توصیه نمی شود.  توصیه می شود از نوع میسکر در ساخت بتن های با سنگدانه بزرگتر مانند بتن غلتکی استفاده نشود. چراکه می تواند سبب صدمه و فشار زیاد به دستگاه و پره ها شود.  از ویژگی های پن میکسر می توان به امکان تعبیه دو دریچه خروجی جهت تخلیه آسان تر بتن آماده ساخته شده، استفاده از الکتروگیربکس حلزونی با قدرت بالا اشاره کرد.

پن میسکر

۴٫ میکسر کانتینیوز: سایر میکسر هایی که توضیح داده شد عمدتا به صورت بچ بچ بتن تولید می کنند. بدین معنا که مصالح وزن کشی شده به داخل میسکر ریخته شده و پس از انجام عمل اختلاط و ساخت بتن، عمل تخلیه بتن تازه صورت گرفته و مجددا مصالح جدید وزن شده وارد دستگاه می شود. اما این نوع میسکر به صورت کاملا پیوسته و مداوم بتن تولید می کند (continuous).  بدین معنا که مصالح سنگی شامل شن و ماسه، سیمان، آب و مواد افزودنی با سرعت معین و مشخص از یک طرف وارد میکسر شده و بتن تازه ساخته شده به صورت پیوسته از طرف دیگر خارج می شود.  در ساخت این میکسر از شفت های حلزونی شکل استفاده شده با چرخش هم زمان با اختلاط کامل مصالح ریخته شده بتن تازه را تولید کرده و آن را به سمت خروجی میکسر هدایت می کند.

میکسر کانتینیوز

۵٫ میسکر دیگی: در این نوع میکسر همانگونه که از اسم اش معلوم است از یک دیگ میکسر به صورت افقی استفاده می شود. تفاوت این نوع میکسر با میکسر تویین شفت در این است که در این نوع میکسر به جای بازویی یک وزق به صورت هلالی و یا مارپیچ به دور شفت پیچیده شده و ناخن ها معمولا بر روی آن قرار می گیرند.  این نوع میسکر، که برای تولید بتن با حجم بالا توصیه نمی شود، معولا برای تولید بتن تر مورد استفاده قرار می گیرد.

دستگاه بچینگ پلانت

طبقه بندی بچینگ پلانت بر اساس قابلیت تولید بتن به روش خشک و تر

بچینگ  پلانت خشک 

در این سیستم بچینگ پلانت جهت صرفه جویی اقتصادی در هزینه های احداث بچینگ سیستم میکسر بتن را حذف کرده و کلیه مواد مورد استفاده بعد از بارگیری از طریق یک شوت به داخل تراک میکسر هدایت می شود . این نوع ساخت بتن سبب پایین آمدن کیفیت ساخت بتن و اختلاط مصالح مورد نیاز برای ساخت بتن می شود.

نمی‌توان گفت که تولید موفق با تجهیزات انتقال- آمیختن امکان­پذیر نیست فقط می­بایست مقدار تغییر­پذیری زیادی از یک پیمانه به پیمانۀ دیگر پیش‌بینی شود. پلانت­‌های مرکزی از یک جام مخلوط کننده برخوردار هستند که توسط یک فرد اداره می‌شوند. تعداد جام­های مخلوط کننده و متصدیان در یک پلانت اختلاط-خشک وابسته به تعداد کامیون‌ها و رانندگانی می­باشد که در آن روز در اختیار هستند.

در اکثر تاسیسات اختلاط-خشک، راننده کامیون شخص مسئول برای مطمئن شدن از یکنواختی مخلوط بتن است. برخی از رانندگان کامیون‌ها در این امر وظیفه ­شناس و با وجدان هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است این طور نباشند.

در تولید بتن پرمقاومت با استفاده از دستگاه اختلاط-خشک، عواملی که ممکن است بر ثبات یک پیمانه به پیمانۀ دیگر تأثیرگذار باشند شامل تفاوت­ها در مخلوط کردن و سرعت هم زدن، تعداد دوران و یا چرخش در حین مخلوط کردن و راندمان هم­زدن میکسر است. عواملی که بر راندمان مخلوط کردن جام­های بتن تأثیرگذار است عبارتند از: پیکربندی تیغه، اندازه و شکل هندسی جام، تمیزی، پوشش داخلی و ظرفیت مخلوط کردند.

بچینگ پلانت تر 

در این نوع سیستم بچینگ پلانت که در صنعت ساختمان  و  ساخت بتن ای مرسوم در صنعت ساختمان بسیار متداول تر است کلیه مصالح بعد از انجام عمل توزین و اختلاط به داخل میکسر ریخته می شود و در آن جا عمل اختلاط انجام می شود.  کیفیت بتن تولیدی با این روش بسیار بالاتر از روش بچینگ خشک است . ذکر این نکته نیز دارای اهمیت است که با توجه به رشد صنعت تکنولوژی بتن و ساخت بتن های جدید مانند بتن خود تراکم، بتن پر مقاومت و بتن با دوام عملا بچینگ پلانت تر بیشترین مصرف را در صنعت ساخت و ساز خواهد داشت.  چرا که عملا ساخت چنین بتن هایی با بچینگ پلانت تر بسیار سخت و گاها نشدنی می باشد.

طبقه بندی بچینگ پلانت از نظر سیستم انتقال مصالح به داخل میکسر

معمولا انتقال مصالح از محل دپو یا ذخیره تا محل میکسر بتن در بچینگ پلانت های لایناربین به سه صورت زیر انجام می پذیرد:

  • روش اول اینکه از اختلاف سطح میان محل ذخیره مصالح سنگی شن و ماسه و میکسر استفاده می شود. بدین صورت که مصالح مورد نظر پس از عملیات توزین و شروع به کار تسمه نقاله، مصالح به صورت مستقیم وارد مخلوط کن می شوند.  اجرای این حالت از انتقال تنها زمانی صورت می گیرد که بین محل ذخیره مصالح و میکسر بتن اختلاف ارتفاع زیاد وجود داشته باشد.
  • حالت دوم این است مصالح شن و ماسه پس از توزین توسط یک مخزن فولادی به داخل میکسر انتقال می یابد. این باکت که بر روی یک ریل شیب دار نصب می شود و حرکت می کند، با رسیدن به محل میکسر ، با بازشدن دریچه انقالی که در زیر آن قرار دارد مصالح شن و ماسه را تخلیه می کند. (بچینگ پلانت پاکتی)
  • حالت سوم اینکه از نوار نقاله جهت انتقال مصالح استفاده گردد.
  1. پاکتی: در این سیستم بچینگ پلانت، مصالح مورد استفاده پس از توزین دقیق مصالح مختلف مانند شن، ماسه، سیمان و آب ( که همانطور که در بخش های قبلی گفته شد توزین مصالح سنگی در سیستم بچینگ پلانت لایناربین بر روی نوار نقاله و در سیستم دراگلاین توسط باکت ها و یا مخزن ذخیره انجام می شود.) توسط یک مخزن فولادی به داخل مخلوط کن انتقال داده می شود. . در این سیستم بچینگ پلانت، معمولا از یک یا دو سیم بکسل که به دور یک وینچ پیچیده شده اند جهت بالا بردن باکت استفاده می شود و خود باکت دارای رولیک هایی بوده و بر روی یک ریل شیب دار قرار می گیرند.  این سیستم انتقال در دستگاه های با ظرفیت تولید بالا از ایمنی بسیار کمتری نسبت به روش نوار انقال برخورداراند و جهت استفاده از این سیستم بچینگ پلانت نیاز است الزامات ایمنی مربوط به آن رعایت شود.

۲٫ نوار انتقال: در این نوع سیستم بچینگ پلانت ، انتفال مصالح مورد نظر پس از توزین توسط یک نوار نقاله شیب دار به داخل میسکر یا مخزن ذخیره انتقال داده می شود . این روش همان طور که گفته شد نسبت به روش قبلی از ایمنی بیشتری برخوردار است . عیب این سیستم انتقال این است که فضای اشغال بیشتری جهت انتقال مصالح دارند.

یک نوار نقاله می توان به شکل های مختلفی مانند نوار نقاله ساده، خاردار، قاشقی و  … ، با توجه به شیب و اختلاف ارتفاعی که قرار است مصالح را حمل کند، وجود دارد. یک نوار نقاله از رولیک، درام و الکتروگیربکس تشکیل می شود. سرعت یک نوار با توجه به قدرت و سرعت موتور، و همچنین نسبت مورد نیاز برای گیربکس تعیین می شود.

مقاومت بچینگ پلانت

در تولید بتن با مقاومت بالا قبل از حرکت به محل کارگاه لازم است که اطمینان کافی از مخلوط شدن کامل صورت گیرد. بتن باید طی یک مدت ضروری مطابق با الزامات یکنواختی بتن، موجود در ضمیمه ۱ استاندارد ASTM C 94 و یا استاندارد مشابه مخلوط شود. به عنوان یک قاعدۀ کلی، بتنی که حاوی مواد افزودنی فوق کاهندۀ آب است، می­بایست حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر مخلوط شود. به عنوان مثال، اگر برای بتن­های متعارف مخلوط کردن حداقل ۷۰ دور باشد برای بتن­های دارای افزودنی حداقل ۱۰۰ دور پیشنهاد می‌شود.

میکسر­های مرکزی می­توانند با یکی از این دو روش استفاده شوند. مواد اضافه شده در جام مرکزی را می‌توان تا حصول یکنواختی کامل مخلوط نمود و یا می‌توان آن را تا حدی آمیخت که مدت کافی برای باز ترکیب شدن مصالح ناآماده موجود باشد، سپس در کامیون دارای جام تا رسیدن به یکنواختی کامل مخلوط شود. به این روش اصطلاحاً مخلوط نیمه­ ساخته“ گویند. برای داشتن بهترین بهره­وری از پلانت­های اختلاط مرکزی برای تولیدکننده، استفاده از روش دوّم است.

زمانی که بتن با مقاومت بالا در تاسیسات اختلاط مرکزی تولید می‌شود تأکید بر آن است که بتن قبل از تخلیه بار به کامیون دارای جام بتن به‌طرز کامل و یکنواخت آمیخته شود. انجام چنین کاری در مقایسه با روش مخلوط نیمه­ساخته دو تا سه برابر زمان بیشتری می­طلبد، امّا این کار تا حد زیادی متضّمن مخلوط شدن کامل بتن خواهد بود و ثبات پیمانه به پیمانه دیگر، بهبود خواهد یافت.

متاکائولن و یا سیمان­ های

برای حصول اطمینان از مخلوط کردن مؤثر، غالباً مفید است که از حداکثر ظرفیت مخلوط کردن پیمانۀ یک جام، ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد به­ویژه زمانی که از مواد افزودنی فوق کاهندۀ آب استفاده می­شود. مادامی که در بتن از مواد سیمانی ریز مانند میکروسیلیس، متاکائولن و یا سیمان­ های آمیخته استفاده می­شود برای اطمینان از یکنواخت مخلوط شدن باید به ترتیب و توالی بارگیری آن توجه ویژه­ای شود.

اینکه آب در کارخانه تولید بتن، در مسیر رفت و یا در کارگاه اضافه ­شود در بسیاری از تحقیقات درگیر با بتن پر مقاومت، رد پایی از آن وجود دارد. که مقدار آب اضافه شده در غالب اوقات بیشتر از مقدار آب مورد نیاز بتن است. کامیون­ها باید ‌به‌طور‌ کامل از تمامی مواد از قبل باقی مانده اعم از آب شستشوی قبل از بارگیری پیمانه تخلیه شوند. در اصل، کامیون­هایی که قبلاً همان طرح اختلاط بتن با مقاومت بالا را تحویل داده­اند اگر کاملاً خالی و بدون آب اضافی باشند نیاز به شستشو ندارند.

با این حال، به‌منظور حفظ انسجام عملیات، ترجیح نویسنده بر آن است که قبل از دریافت پیمانه بتن با مقاومت بالا همه جام­های متصل به کامیون شسته شوند. پس از بچینگ،‌ شستن مجموعه وسایل کامیون‌ها و اجزای داخلی جام­ها (تیغه‌ها، پره‌ها) جزء اصولی هستند. که باید تحت نظارت پرسنل کنترل کیفیت و یا نظارت پرسنل تعلیم دیده پلانت انجام شوند. و اگر این کار انجام می­شود باید از آبی با مقدار حداقل استفاده شود.


بیشتر بخوانید – رزین سنگ مصنوعی



بیشتر بخوانید – قیمت بتن

انواع بچینگ

در یک طبقه بندی کلی میتوان بچینگ پلانت ها را از لحاظ ثابت و یا متحرک بودن تقسیم بندی نمود. در ادامه انواع دیگری با جزئیات بیشتر شرح داده میشود.

بچینگ پلانت ثابت

این نوع بچینگ پلانت برای تولید بتن آماده در کارخانه ها مستقر میشود. برای کارهایی نظیر سدسازی، پل سازی، ساخت تونل و یا برج سازی که نیاز به حجم زیادی بتن میباشد، از این نوع بچینگ پالنت استفاده میشود. بتن آماده تولیدی بچینگ پلانت، توسط ماشین آلات حمل بتن نظیر کامیون میکسر بتن آماده یا به اصطالح تراک میکسر، به محل پروژه منتقل میشوند.

مزیت پلانت ثابت

بچینگ پلانت ثابت از دقت فوق العادهای در اندازهگیری و مخلوط کردن مواد اولیه طبق طرح اختالط برخوردار میباشد. همچنین بخاطر همین دقت بالا در حجم مصالح مصرفی صرفهجویی میشود و دور ریز به حداقل میرسد.

بچینگ پلانت متحرک

در پروژه های عظیم، بچینگ پلانت متحرک در نزدیکی محل پروژه قرار داده میشود. این نوع بچینگ پالنت توسط تریلر حمل و نقل به محل پروژه منتقل میشود.

مزیت پلانت متحرک

برای تولید حجم نسبتا زیادی بتن استفاده از بچینگ پلانت متحرک، حرکتی اقتصادی میباشد. گاهی اوقات فاصله کارخانه تولید بتن تا محل پروژه بقدری زیاد است که احتمال جداشدگی سنگدانه ها در مسیر و یا هر نوع افت بتن افزایش مییابد.

بکارگیری بچینگ پلانت متحرک تنها راه تولید و بکارگیری بتنی با باالترین کیفیت میشود.

بچینگ کاملاً اتوماتیک

Saucier (1968) و Strehlow (1973) گزارش نمودند که بتن با مقاومت بالا را می‌توان در انواع معمول جام­های مخلوط کننده تولید کرد. بتن با مقاومت بالا را می‌توان به وسیلۀ پلانت­های دستی، نیمه اتوماتیک یا با سیستم‌های بچینگ کاملاً اتوماتیک تولید نمود.

اگرچه برای به‌دست آوردن بهترین ثبات پیمانه به پیمانه دیگر، سیستم‌های بچینگ کاملاً اتوماتیک دارای ارجحیت هستند. تاسیسات تولید باید با افزونۀ اندازگیری اتوماتیک رطوبت که دارای ظرفیت اندازه­گیری مستمر مقدار رطوبت سنگ­دانه­های ریز­دانه هستند، مجهز شوند. سیستم بچینگ باید دارای ظرفیت خنثی نمودن اتوماتیک مقدار آب آزاد مورد نیاز در زمان مناسب بر اساس مقدار رطوبت سنگ­دانه­ های ریزدانه باشد.

از آنجایی که اوزان و مقادیر مورد استفاده برای تولید بتن معمولاً بر اساس طرح اختلاط در یک شرایط رطوبتی اشباع شده با سطح خشک است، رطوبت­سنج باید به‌جای رطوبت کل، رطوبت آزاد (رطوبت کل کمتر از رطوبت جذب شده) را نشان دهد. کالیبراسیون دستگاه رطوبت سنج باید حداقل ماهی یک بار انجام شود و یا هر زمان که دقّت و صحت دستگاه مورد تردید باشد صورت پذیرد. قبل از شروع تولید روزانه و هر زمان که دلیلی بر وقوع تغییر قابل توجه­ای در مقدار رطوبت وجود داشته باشد باید مقدار رطوبت سـنگ‌دانـه‌های درشـت­دانه به‌صورت دستـی طـبق ASTM C 566[1] و یا استاندارد مشابه ­تعیین شود. حتّی با رطوبت سنج اتوماتیک نیز باید مقدار رطوبت سنگ­دانه‌های ریزدانه را حداقل به صورت هفتگی و یا هر زمان که دقّت و صحت دستگاه مورد تردید باشد به‌طور دستی تعیین کرد. برای اجتناب از آلودگی‌ها در زمان تحویل، مواد سیمانی پر شده در استوانه ­ها، مخزن افزودنی­ها و انبار­های سنگ­دانه‌ها باید به وضوح قابل تشخیص باشند و مورد نظارت قرار گیرند.

انواع بچینگ پلانت از نظر شیوه تولید بتن

دستگاه بچینگ پلانت را می توان از نظر شیوه تولید بتن و ساختار و مدل به چند دسته تقسیم بندی نمود. که ما در ابتدا دسته بندی این دستگاه را از نظر شیوه تولید بتن بررسی می کنیم.

بچینگ پلانت تر: در این نوع دستگاه تمام مصالح به طور همزمان با یکدیگر ترکیب شده و در نهایت بتن تولید شده به محل مد نظر انتقال داده می شود.

بچینگ پلانت خشک: در این نوع دستگاه در ابتدای کار باید سنگدانه ها و سیمان را با یکدیگر مخلوط کرده و سپس این مخلوط را به میکسر دستگاه منتقل کنیم. هم چنین آب در تراک میکسر و حین حمل بتن به مصالح افزوده می شود و در نهایت عملیات میکس آغاز می شود.

 انواع بچینگ پلانت از نظر ساختار

این دستگاه از نظر ساختار به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم بندی می شود.

بچینگ پلانت ثابت: از این نوع بیشتر در مواردی که نیاز به بتن ریزی با حجم زیاد است همچون کارخانه های تولید بتن و در صنایعی همچون سد سازی یا فوندانسیون برج ها استفاده می شود. این مدل دستگاه دقت فوق العاده ای دارد و مصالح را به بهترین شیوه ممکن با یکدیگر مخلوط می کند. در نتیجه باعث صرفه جویی در حجم مصالح مصرفی در تولید بتن می شود. با کمک مدل ثابت، می توانیم روند پیشرفت تولید بتن را بهبود دهیم چرا که می توان در هر ساعتی از شبانه روز از این دستگاه استفاده کرد. تنها عیبی که برای این دستگاه می توان در نظر گرفت هزینه بسیار بالای خرید و نگهداری آن است.

بچینگ پلانت متحرک: استفاده از این نوع دستگاه بیشتر مرسوم است و از آن برای ساختمان سازی های معمولی استفاده می شود. معمولا در شرایطی که قصد داشته باشیم که به جای تولید بتن از کارخانه و انتقال آن تا ساختمان در محل بتن را تولید کنیم، گزینه بسیار خوبی است. این دستگاه به راحتی توسط یک تریلر حمل و به محل مورد نظر منتقل می شود.

انواع بچینگ پلانت بر اساس مدل

بچینگ پلانت ها در دو مدل ستاره ای یا دراگلاینی و فیتری یا خطی ساخته می شود که در ادامه دو مورد از آن ها را به صورت دقیق تر بررسی می‌کنیم .

دراگلاینی: قدیمی ترین نوع دستگاه برای تولید بتن است. سیستم انتقال در این مدل به این شیوه است که با کمک یک کش مصالح را به درون دستگاه برده و آن ها را باز می کنند.  از مزایای این دستگاه می‌توان به عدم نیاز به لودر اشاره کرد اما هزینه نگهداری و تعمیر زیاد به دلیل قدیمی بودن سبب شده که امروزه این دستگاه انتخاب اول نباشد.

بچینگ پلانت فیدری: این دستگاه از مخازنی ساخته شده که در کنار هم معمولاً ۳ تا ۴ خانه را بسته به ظرفیت تولید تشکیل می دهد. ابعاد مناسب و نگهداری آسان از جمله مزایای دستگاه فیدر است که در ۳ تیپ ثابت موبایل و پرتال در بازار موجود می باشد.

ژل میکروسیلیس


بیشتر بخوانید -الیاف پ ‌پ یا الیاف پلی پروپیلن

اجزای پلانت

فیدر بچینگ پلانت

دستگاه تغدیه بچینگ پلانت  میباشد که در واقع سیلوهایی است که مواد اولیه در آن قرار میگیرند. فیدر بچینگ بر اساس حداکثر ظرفیت ذخیره مصالح و قدرت توزین در هر بار بارگیری، تعداد سیلو و دریچه های تخلیه مواد طبقهبندی میشوند.

مخازن شن و ماسه: شن و ماسه مصرفی به مقدار مورد نیاز به صورت مجزا در این مخازن وجود دارند. نحوه جداسازی این مصالح دانهای توسط دیوار حائل میباشد.

سیلو سیمان: این نوع سیلوها استوانهای هستند و بر روی پایهی بتنی قرار گرفته اند. ظرفیت این سیلوها در محدودهی ۳۰ تا ۱۰۰۰ تن میباشد. با توجه به نوع پروژه در محل بچینگ پلانت  بین ۳ تا ۶ سیلو قرار میگیرد.

میکسر

مواد اولیه بتن طبق طرح اختلاط بتن مورد نظر در میکسر مخلوط میشوند. دو نوع میکسر رایج عبارتند از: پن میکسر و تویین شفت. تفاوت عمده این دو میکسر در نوع اختلاط شان میباشد. پن میکسر مواد را به صورت عمودی مخلوط میکند در حالیکه در میکسر تویین شفت اختالط توسط چرخش دو محور افقی در خالف جهت یکدیگر صورت میگیرد. حجم هر دو میکسر بین ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ لیتر میباشد. با این تفاوت که قابلیت اختالط تویین شفت بیشتر میباشد.

اسکرو

برای منتقل کردن سیمان از سیلو به باسکول و سپس به میکسر از این دستگاه لوله شکل که حاوی مارپیچی فلزی میباشد، استفاده میشود. چرخش این دستگاه توسط الکتروموتور میباشد.

باسکول شن و ماسه

شن و ماسه طبق طرح اختلاط مورد نظر با باسکول اندازهگیری شده و سپس به میکسر منتقل میشود.

باسکول سیمان

جهت اندازهگیری و انتقال سیمان از سیلو به میکسر از این نوع باسکول استفاده میشود.

باکت

جهت انتقال مصالح به داخل میکسر از باکت که روی ریل حرکت مینماید، استفاده میشود.

منبع آب

آب مورد نیاز به صورت اتوماتیک نوسط کنتور آب اندازهگیری میشود و به وسیله پمپ آب به میکسر انتقال مییابد. حدودا ۱۰۰۰۰ لیتر آب برای یک کارگاه بن نیاز است.

نوار نقاله

بعد از انتقال مصالح از سیلو و توزین آنها، توسط نوار نقاله مصالح به سمت میکسر از طریق گیربکس و الکتروموتور، حمل میشوند. کاور الستیکی نوار نقاله باید در برابر بارگیری، خوردگی و ساییدگی مقاومت خوبی داشته باشد. عرض نوار یا به اصالح تسمه نقاله در محدودهی ۵۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر قرار دارد.

هاپر دو طرفه

توقیف کننده دو طرفه میباشد. برای بارگیری راحت و مجزای بتن تر و بتن خشک، بین نوار نقاله و میکسر هاپر دو طرفه قرار میگیرد.

اتاق اپراتور

مقدار دقیق هر نوع مصالح، نحوه روند عملیات و کارکرد دستگاه هاف توسط این قسمت کنترل میشود.پلانت


بیشتر بخوانید -الیاف پ ‌پ یا الیاف پلی پروپیلن

رطوبت سنگ­دانه­ ها در بچینگ پلانت

آبی که در جام باقی می­ماند می­بایست به هنگام پیمانه کردن مجدد جبران شود. به عنوان مثال، اگر مقدار آب مورد نیاز برای شستن مجموعه قیف L 8 ( gal2) تعیین شده باشد، مقدار آب پیمانۀ برنامه‌ریزی شده در پلانت باید تا L 8 (gal 2) در هر پیمانه کاهش یابد. این مقدار آب ممکن است ناچیز به نظر برسد و شاید در عمل به عنوان یک عبارت نظری پنداشته شود. با این حال، نمی‌توان بیش از این بر اهمیت کنترل مقدار آب مصرفی که در تولید و بتن­ریزی بتن پرمقاومت استفاده می‌شود، تأکید نمود.

پیش از بچینگ بتن باید مقدار رطوبت سنگ­دانه­ ها تعیین شوند. یک تاریخچه از تعیین میزان رطوبت سنگ‌دانه باید توسط تولیدکننده بتن در کل مدت کار حفظ شده و در دسترس باشد. و حداقل تا دو سال پس از تکمیل پروژه و یا مطابق با خط مشی حفظ اسناد تولیدکننده، نگهداری شود.

شرایط آب و هوایی

اگر در شرایط آب و هوایی گرم از یخ استفاده می‌شود این ماده باید بر اساس جرم خود به عنوان قسمتی از آب مخلوط محسوب شود. در شرایط آب و هوایی سرد اگر از آب مخلوط گرم شده استفاده می‌شود برای ثبات حرارتی هر پیمانه می­بایست مقدار کافی آب با حرارت یکسان در دسترس باشد.

به هنگام بخاردهی سنگ­دانه‌ها، حرارت بتن باید به­دقّت بازرسی شود، به‌خصوص اگر زمان­بندی بین پیمانه­ ها متفاوت باشند. حداکثر درجه حرارت قابل قبول در زمان سرد بودن هوا به عواملی مانند: کاربرد بتن، اندازه عضو و شرایط محیط وابسته است. با این حال ‌در حالت‌ کلی، پیمانه‌هایی که در درجه حرارت بیش از ºC32 (ºF90) تولید می­شوند می­بایست مردود شوند.

اکثر افزودنی­ های شیمیایی زمانی که بعد از خیس شدن سیمان اضافه می­شوند به مدت چند ثانیه شدیداً واکنش می­دهند. اثربخشی به­تأخیر افتادن افزودن یک افزودنی، بسته به افزودنی و سیمان درگیر با سیستم، ‌به‌طور‌ قابل توجهی می­تواند متغیر باشد.

نفتالین و یا ملامین

مواد افزودنی متشکل از میعانات نفتالین و یا ملامین، وقتی که در پایان دورۀ آمیختن و بعد از همه عناصر تشکیل­ دهندۀ بتن اضافه شده و ‌به‌طور‌ کامل آمیخته شوند بیشترین تأثیرگذاری را داشته و سازگار‌ترین نتایج را ارائه می­دهند. پلیمرهای پلی کربوکسیلات نسل جدیدتر نسبت به زمان‌ اضافه شدن حساسیست کمتری دارند و اغلب می­توانند زودتر به مخلوط افزوده شوند. در غالب اوقات مواد افزودنی می‌بایست ‌به‌طور‌ جداگانه به مخلوط اضافه شوند و تا قبل از اینکه به پیمانه اضافه ­شوند هرگز نباید به‌صورت انفرادی با هم ترکیب شوند.

بارگیری مواد به داخل جام مخلوط کننده در یک پلانت پیمانه-خشک نسبت به پلانت اختلاط مرکزی فرآیند دارای فرآیند بحرانی­تری هستند. اکثر کامیون­های دارای جام، از تیغه‌هایی با الگوی پیچی شکل برخوردارند که پس از بارگیری، مواد را بر روی هم قرار می­دهند، این در حالی است که مواد ‌به‌طور هم‌زمان در امتداد محور طولی میکسر به سمت عقب و جلو گردش می‌کنند.

سیمانی خشک

اقدام به بارگیری سریع مواد سیمانی شرایطی را به‌وجود می­آورد که ممکن است مواد سیمانی با آب و یا ماسۀ فوق­ العاده مرطوب ترکیب شوند و به‌صورت گلوله‌های سیمانی خشک[۲] در آید. وقتی مواد در جام­های احتلاط مرکزی با یکدیگر مخلوط می‌شوند، اجزاء ‌به‌طور‌ فیزیکی با تیغه‌های میکسر برخورد می‌کنند و از ایجاد گلوله‌های سیمانی خشک جلوگیری می‌شود.

به این ترتیب، توالی بارگیری در پلانت‌های اختلاط مرکزی ماهیت بحرانی کمتری دارد. مضاف بر این، یکنواختی تولید بتن در جام­های اختلاط مرکزی ‌به‌وسیلۀ تسمه بارگیری سنگ­دانه­ها، مواد سیمانی و آب افزایش می‌یابد. در صورتی که شیوه پیمانه ‌کردن صحیح باشد گلوله ‌شدن سیمان در پلانت‌های اختلاط مرکزی به­ندرت اتفاق می‌افتد. فارغ از روند بچینگ مورد استفاده، تحت هیچ شرایطی نباید افزودنی­ های حباب­زا در حین بارگیری با هیچ یک از افزودنی­ های دیگر ترکیب شوند. افزودنی حباب­زا را می‌توان به همراه آب اضافه نمود و یا در ماسه توزیع کرد.

سرمایه‌گذاری ارزشمند

خواه جام­ های ایستاده خواه جام ­های متصل به کامیون می­بایست ‌به‌طور‌ مستمر از لحاظ سلامتی تیغه و میزان توان بررسی شوند. دوربین امنیتی متصل به پایه تلسکوپی یک روش جایگزین و بسیار مطمئن‌ برای بازدید داخل جام است. همچنین، می‌توان با یک دوربین مدار بسته داخل جام را مشاهده کرد و در صورت نیاز، تصاویر را ثبت نمود. بسته به تقاضای بتن پرمقاومت در یک بازار ساختمانی، تهیه و تدارک اجزای مکمل پلانت بتن می­تواند به عنوان یک سرمایه‌گذاری ارزشمند محسوب شود. اگر مرکز تولید فقط دو سیلو مواد سیمانی داشته باشد می­بایست به نصب سومین سیلو توجه شود و این کار در شرایط مناسب صورت گیرد.

داشتن توانایی تولید بتن­های سه پارامتری، به تولیدکننده انعطاف‌پذیری بهتر و بیشتری می‌دهد و می­تواند عرضه انواع مختلف بتن را گسترش دهد. پلانت­ها قادر به توزین سنگ‌­دانه‌های درشت­دانۀ کوچکتر و یا ریزدانۀ بزرگتر نیستند، در حالیکه عرصۀ ساخت و ساز نیاز به سنگ‌دانه‌های درشت­دانۀ بزرگتر در جهت تولید بتن با مقاومت متعارف خواهد داشت و ممکن است پلانت­ها قادر به ارائه خدمات مؤثر در جهت تولید بتن پرمقاومت برای مشتریان خود نباشند.

روش آزمایش استاندارد

تطبیقات دوره‌ای برای ثبات عملکرد پلانت یک امر حیاتی و ضروری است. تطبیقات مجاز طرح اختلاط مورد تأیید می­بایست قبل از شروع کار شناسایی شده و بر اساس نتایج پیمانه‌های آزمایشی مورد قضاوت قرار بگیرند.

[۱]. روش آزمایش استاندارد برای مقدار کل رطوبت قابل تبخیر سنگدانه ­ها از طریق خشک کردن.

[۲] .Dry cement balls

جهت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۰۷۵۲۱۰۶۰ تماس حاصل فرمایید

طبقه بندی بچینگ با توجه به روش اختلاط

۲ نوع توزین وزنی و حجمی در بچینگ پلانت بکار گرفته میشود. همچنین به دو روش مختلف مواد اولیه با یکدیگر مخلوط میشوند.

  1. بچینگ پلانت تر: در این نوع بچینگ، مواد اولیه به همراه آب در میکسر مخلوط میشوند. بتن آماده تولیدی بسیار با کیفیت و همگن میباشد و سپس به محل پروژه جهت بتن ریزی منتقل میشوند.
  2. بچینگ پلانت خشک: در این نوع بچینگ پلانت، تمام مواد بدون آب با یکدیگر درون میکسر مخلوط میشوند. مواد خشک توسط تراکر میکسر به محل پروژه منتقل شده و در همین حین اختالط با آب صورت میگیرد.


بیشتر بخوانید – ژل میکروسیلیس

طبقه بندی پلانت از لحاظ مدل

۱ .بچینگ پلانت دراگالین

جزء اولین بچینگ پلانت ها میباشد که با نام بچینگ ستارهای نیز شناخته شده است. این نوع بچینگ پلانت به لودر و جرثقیل حمل مصالح نیاز ندارد و توسط شن کش و سیم بکسل، مصالح به داخل دستگاه منتقل میشوند. برای کنترل باسکول بچینگ پلانت دراگالین، نیاز به اپراتور اختصاصی میباشد. حجم بتن خروجی این بچینگ پلانت حداقل ۴۰ مترمکعب و حداکثر ۱۵۰ مترمکعب میباشد. نقطه قوت دیگر آن برخورداری از سیستم تخلیه هیدرولیکی و قابلیت افزودن مواد مایع در ساخت بتن میباشد. به همین منظور توانایی تولید بتن تر و بتن خشک را دارد.

۲ .بچینگ پلانت فیدری

بچینگ پلانت فیدری به بچینگ پالنت الینربین نیز معروف است. نحوه کارکرد آن به این صورت است که، مصالح از طریق نوار

نقاله انتقال پیدا میکنند و مخازن توسط لئدرها پر میشوند. این فرایند توسط اتاق فرمان کنترل میشود و از این جهت که به اپراتور مچزا نیاز ندارد، مناسبتر میباشد. همچنین استفاده از آن در پروژههای عظیم جنبه اقتصادی دارد. حجم بتن خروجی این بچینگ پلانت در محدودهی ۴۰ مترمکعب تا ۱۸۰ مترمکعب میباشد.

۳ .بچینگ پلانت پرتابل

این نوع بچینگ پلانت سیار میباشد و که بر روی شاسیای تعبیه شده است. کاربرد رایج آن استفاده در پروژه های روسازی میباشد. به این صورت که در مدت زمانی کوتاه به راحتی در محل قرا میگیرند و نیاز به تانکر کارگاهی را به جهت برخورداری از تانکر آب از بین میبرد. نکته مثبت دیگر این نوع بچینگ پالنت دارا بودن سیلوی ۵۰ تنی میباشد که باعث عدم نیاز به سیلوی سیمان مجزا میشود. حجم بتن خروجی این بچینگ پلانت محدودتر از دو نوع قبلی میباشد و بازهی آن بین ۴۰ و ۹۰ مترمکعب میباشد.


بیشتر بخوانید – پودر میکروسیلیس

مزایای و کاربرد استفاده از بچینگ

با استفاده از این ایستگاه تولید بتن، از توزین دقیق مواد اولیه و همچنین اجرای دقیق طرح اختلاط اطمینان حاصل میشود.

به دلیل این اندازه گیری های اصولی و دقیق در مصرف مصالح صرفه جویی میشود. با تولید حجم بالای بتن و انتقال مناسب آن به محل پروژه و یا تولید در همان محل زمان ساخت نیز کوتاه میشود.

کاربردهای دیگر بچینگ پلانت علاوه بر تولید بتن معمولی، در جهت تولید بتن غلتکی و همچنین بتن روسازی، از بچینگ پلانت استفاده میشود.

کاربرد این دو نوع بتن نیز در بتن ریزی های حجیم میباشد. بتن غلتکی به عنوان رویه بتنی در روسازی و یا سدسازی کاربرد دارد. همچنین بتن روسازی در جاده ها و بزرگراه ها مورد استفاده قرار میگیرد.

نکات طلایی و ایمنی و کاربردی در انتخاب بچینگ

برای انتخاب بچینگ پلانت مناسب پروژه، به حجم مورد نیاز و ظرفیت تولید بتن توسط بچینگ پلانت توجه شود. همچنین به محل قرارگیری بچینگ پلانت متحرک توجه شود و با توجه به محدودیتهای موجود، انتخاب نهایی صورت گیرد.تمام اجزا بچینگ پلانت از جمله نوع میکسر بررسی شود.

پیشنهادهای ایمنی مرتبط به بچینگ پلانت

۱ .قرار گیری بچینگ پلانت در زمینی مستحکم که در صورت نیاز قبل از قرارگیری، زیرسازی مناسب، عملیات تحکیم و ایجادفنداسیون صورت گیرد.

۲ .مسیر حمل مصالح توسط توری حصاری محافظت شود.

۳ .پایه های اصلی بچینگ پلانت بر روی زمین مستحکم تعیبه شوند و قسمت های مختلف آن با جوشهایی با کیفیت محکم شوند.

۴ .بچینگ پلانت به سیم ارت متصل باشد.

۵ .برای جداسازی سیمان خشک شده از پوتک الستیکی استفاده شود.

۶ .دستگاه الکتروموتور در مکانی مناسب و به دور از منبع آب قرار بگیرد.

۷ .در حین کار میکسر، از باز نمودن در آن جدا خودداری شود.

۸ .استفاده از لوازم ایمنی نظیر کاله، عینک، دستکش و کفش و لباس مخصوص الزامی میباشد.

توصیه های کاربردی در جهت افزایش طول عمر بچینگ پلانت

برای کارکرد همیشگی و مفید نوار نقاله روغن هیدرولیک آن هر چند مدت یکبار چک شود.

سیم کشی های بچینگ پلانت در بازه های کوتاه به دقت بررسی شود.

وضعیت الکتروموتور طبق برنامهی منظم بررسی شود و در صورت لزوم آچارکشی و گریسکاری صورت گیرد.در مناطق سردسیر برای جلوگیری از یخ زدگی مصالح از سیلوهای ویژه استفاده شود.روغن گیربکس تقریبا هر ۴۰ روز یکبار تعویض شود.


بیشتر بخوانید – فرمول سنگ مصنوعی



بیشتر بخوانید -ساخت سنگ مصنوعی​

عملیات تولید بتن با بچینگ پلانت

در فرآیند تولید بتن با استفاده از سیستم بچینگ پلانت یک سری از فعالیت ها مانند وزن کردن مصالح مختلف  شن، ماسه و سیمان بهتر است به صورت همزمان صورت گیرد . کما اینکه بعضی از قعالیت ها مانند انجام عملیات اختلاط بعد از انجام عملیات توزین انجام می شود.

از سری اقداماتی که در اولین گام برای تولید بتن انجام داد می توان به روشن نمودن میکسر بچینگ پلانت یا کمپرسور باد سیستم پنوماتیکی و همچنین در صورت موجود بودن روشن کردن پمپ روغن هیدرولیکی اشاره کرد. در سیستم هایی که از نوار نقاله جهت انتقال شن و ماسه  به میکسر استفاده می کنند،  این نوار باید از ابتدا تا انتهای زمان تولید بتن روشن باشد ( اگرچه در بعضی از دستگاه های بروز تر امکان زمان بندی اتوماتیک در سیستم کنترلی روشن شدن در زمان مناسب وجود دارد.) در مرحله بعد باید کنترل کرد که تمام  باسکول های دستگاه بچینگ خالی از مصالح باشد.  در صورت خالی نبودن باسکول ها دستگاه قادر به اجرا به روش اتوماتیک نخواهد بود.  البته در روش دستی می توان بعد از تولید یک مرحله بتن، همچنان از متریال باقی مانده در باسکول در ساخت سری بعدی استفاده کرد.

بارگیری مصالح مختلف و انجام عملیات توزین مصالح  

در اولین قدم جهت ساخت بتن باید کلیه مصالح بارگیری و توزین شود.  همانطور که گفته شد در سیستم بچینگ پلانت لایناربین کلیه مصالح سنگی شامل شن و ماسه به صورت تجمعی بر روی یک نوار نقاله توزین می شود و در سیستم های قدیمی تر با سرعت پایین از جمله سیستم دراگلاین از باکت های فلزی جهت بارگیری و توزین مصالح استفاده می شود.  سیمان و مواد پوزولانی مانند میکروسیلیس پودری یا سرباره دومین مصالحی است که باید فرآیند توزین و بارگیری آن ها انجام شود. به این علت که سیستم های بچینگ پلانت معمولا از یک باسکول جهت توزین مصالح سیمانی استفاده می کنند. یکی از روش های مورد استفاده در پروژه های ساختمانی سفارش دادن ساخت سیمان پوزولانی با درصد مشخص شده به کارخانه سازنده سیمان است. معمولا  عملیات توزین و تولید سیمان پوزولانی در کارخانه با دقت بیشتری انجام شده و بارگیری و توزین آن در سیستم بجینگ پلانت راحت تر صورت می پذیرد.  سیمان یا سیمان پوزولانی در داخل سیلو های ایستاده ذخیره می شوند . البته همانطور که در مقاله مربوط به ژل میکروسیلیس گفته شد می توان جهت از ژل یا دوغاب میکروسیلیس در ساخت بتن استفاده کرد. دوغاب میکروسیلیس معمولا همزمان با سایر افزودنی های بتن و ژل میکروسیلیس به تراک میسکر یا به صورت دستی درون میکسر افزوده می شود .

همزمان با توزین سایر مصالح آب را هم باید به وسیله باسکول توزین کرد. اگر آب فشار لازم را جهت بارگیری در زمان معین نداشته باشد می توان از پمپ های مختلف آب استفاده کرد.

توزین و بارگیری مواد افزودنی بتن معمولا به وسیله یک الکتروپمپ انجام می گیرد. زمانیکه باید  بیش از یک نوع ماده افزودنی (مثلا استفاده از افزودنی فوق روان کننده در کنار ماده هوازای بتن ) در بتن مورد استفاده قرار گیرد می توان آن را به صورت ترتیبی و تجمعی در داخل یک مخزن(باسکول) توزین نمود. در بعضی از نقاط با توجه به بالا بودن دمای هوا و یا مصالح مورد استفاده یا ساخت بتن حجیم باید از یخ جهت سرد کردن آب مصرفی و  پایین آوردن دمای اولیه بتن استفاده کرد.  در این حالت یخ را می توان به صورت ترتیبی در داخل مخزن آب بارگیری و توزین نمود و یا برای آن باسکول جداگانه در نظر گرفت.

تخلیه کلیه مصالح به داخل میکسر بچینگ پلانت

بعد از انجام عملیات توزین و بارگیری مصالح که معمولا به صورت همزمان انجام می گیرد کلیه مصالح با ترتیب مشخص با داخل میسکر هدایت می شود. تا پس از رسیدن به همگنی مورد نظر عملیات تخلیه آن صورت پذیرد.  معمولا با توجه به نوع بتن ساخته شده زمان اختلاط مصالح درون میکسر متفاوت است. بدین صورت که بتن های با نسبت آب کمتر مانند بتن غلتکی یا بتن توانمند زمان اختلاط بالاتری را نسبت به بتن های تر نیاز دارند. استفاده از مواد ژلی مانند ژل میکروسیلیس نیز زمان اختلاط بیشتری را طلب می کند.  همچنین ممکن است بعضی از افزودنی های بتن نیاز به زمان بیشتری جهت انجام فرآیند های لازم درون بتن داشته باشند که لازم است در هنگام اختلاط مصالح به آن دقت کافی را لحاظ کرد.

ترتیب تخلیه مصالح به داخل میکسر

در زمان تخلیه مواد توزین شده به داخل میسکر توصیه می گردد آن ها را به ترتیب مشخص درون میسکرو تخلیه نمایید.  معمولا ترتیبی که در ساخت بتن های نرمال مورد استفاده قرار می گیرد بدین صورت است که ابتدا باید شن و ماسه و مصالح سنگی با میکسر وارد شود . این کار سبب جلوگیری از چسبیدن سیمان به جدار های ظرف و همچنین کلوخه شدن سیمان می گردد.  سپس جهت جلوگیری از وارد آمدن فشار زیاد به الکتروگیربکس میکسر، اقدام به ریختن آب به درون میکسر نموده و سپس سیمان را به مخلوط اضافه می کنیم.  برای تخلیه مواد افزودنی و ژل هایی مثل ژل میکروسیلیس با توجه به غلیظ بودن آن ها و همچنین گاهی پایین بوده نسبت آن ها در مقایسه با سایر مصالح آن ها را هم زمان با آب و یا از طریق لوله حاوی آب به داخل میکسر بچینگ پلانت تخلیه می کنیم.

نکات ایمنی در هنگام نصب سیستم بچینگ پلانت

فونداسیون: جهت محکم کردن سطح بستر جهت نصب قسمت هاي مختلف بچينگ پلانت نياز به فنداسيون بتنی و زير سازي مناسب مي باشد. لذا پس از تسطيح و كوبيدن خاک منطقه مورد نظر اقدام به احداث فونداسیون بتنی جهت استقرار سازه بچینگ، سیلر ها ، و ستون های دیوار محل دپوی مصالح می گردد.

سازه بچینگ: با توجه به اینکه غالب اتصالات قسمت های اسکلت فلزی سازه بجینگ پلانت به وسیله پیج و مهره می باشد لازم است در هنگام اتصال باید از مقاومت و استحکام پیچ ها اطمینان حاصل شود.  همچنین لازم است در استقرار پایه های اصلی بر روی صفحات بیس پلیت دقت لازم به لحاظ تنظیم و تراز بودن آن ها به عمل آید.

اتاق فرمان: با توجه به کنترل بیشتر عملیات بتن ریزی در اتاقک فرمان نیاز است اقدامات زیر جهت به حداقل رساندن خطر انجام پذیرد:

  • در اتاق فرمان باید فضای کافی وجود داشته باشد تا اپراتور علاوه بر دارا بودن میدان دید مناسب، بتواند در آن به راحتی حرکت کند.
  • تابلوی فرمان طوری قرار داده شود که احتمال برخورد سهوی اپراتور با آن وجود نداشته باشد.
  • حتما کلید برق اضطراری در تابلو فرمان تعبیه شود تا در صورت قطع برق به وسیله اپراتور به سرعت فعال گردد.
  • در تابلو فرما می بایست به جای استفاده از کلید های برجسته از کلید های رینگ دار استفاده گردد تا در اثر برخورد سهوی اپراتور عمل نکند.

شن کش(بچینگ پلانت نوع دراگلاینی):  از شن کش جهت حمل و انتقال مصالح سنگی از قسمت پایین دپو به سمت دریچه های موجود در قسمت بالای دپو جهت تامین مصالح ساخت بتن استفاده می شود.

  • بوم شن کش می بایست دارای سیم بکسل استاندارد باشد.
  • جهت عبور و مرور اپراتور شن کش باید مسیر مناسب تعبیه گردد. همچنین کابین شن کش باید کاملا پوشیده باشد تا از ورود گرد و غبار یا ریزش مصالح در امان باشد.

دیگ مخلوط کننده مصالح (میکسر) : این دیگ عمدتا بر روی سکوی بچینگ پلانت مستقر می شود.  کلیه مصالح جهت ساخت بتن پس از تخلیه توسط واگن بالابر در میکسر مخلوط و بتن ساخته شده آماده جهت ریختن در تراک میکسر از دریچه خروجی تخلیه می گردد.

  • لازم است بر روی درب میکسر میکروسوئیچی طراحی شود تا درهنگام باز شدن درب میکسر دستگاه به طور خودکار متوقف گردد.
  • درب میکسر باید به طور کامل بسته گردد تا از ورود مصالح مضر به داخل میکسر یا خروج گرد و غبار از آن به بیرون جلوگیری گردد.
  • دریچه ورودی مواد افزودنی بتن باید دارای حفاظ مناسب و ایمن باشد تا از ورود دست به داخل میکسر جلوگیری کند.

سیستم بالابر و واگن حمل مصالح: جهت حمل و انتقال مصالح شن و ماسه از دریچه پنوماتیک  مستقر در بخش بالای دپوی مصالح به میکسر، از واگن مخصوصی که بر روی ریل بالابر قرار دارد استفاده می شود. نکات ایمنی در ارتباط با سیستم بالابر و واگن حمل مصالح:

  • کلیه قسمت های مسیر بالابر که احتمال دسترسی به آن وجود دارد باید دارای  فنس و حفاظ مناسب باشد.
  • سیم بکسل و کابل های حامل واگن لازم است متناسب با وزن باکت به همراه مصالح موجود در آن انتخاب شود.

اسکرو (screw) : در سیستم بچینگ پلانت اسکرو لوله ای است که در آن مارپیچی هدایت کننده قرار دارد که از آن برای  منتقل کردن سیمان از داخل سیلو ها به مخزن میکسر استفاده می گردد.

نکات ایمنی که باید در ارتباط با اسکرو رعایت شود عبارتند از:

  • محل اتصال اسکرو به سیلو ها و ورودی به میکسر باید کاملا محکم و ایزوله باشد تا از خروج گرد و غبار سیمان به بیرون جلوگیری شود. چراکه گرد و غبار ناشی از سیمان می تواند در دراز مدت مشکلات تنفسی ایجاد نماید.
  • دریچه های موجود بر روی اسکرو نیز می بایست به طور کامل بسته شده تا سیمان از آن به بیرون نفوذ نکند.

سیلو های ذخیره سیمان:

سیلوها مخازن عمودی یا افقی هستند که جهت دپوی مواد سیمانی یا سیمان پوزولانی از آن استفاده می شود

  • لازم است این سیلو ها بر روی فونداسیون های بتنی محکم نصب شده و تراز گردد.
  • در صورت نیاز به افزایش میزان حجم سیلو ها نیاز است دقت لازم در عملیات جوشکاری رعایت شده و از دستگاه دیزل جهت انجام عمیات جوشکاری استفاده گردد.
  • پایه سیلوه هت باید کاملا هم تراز و یکنواخت باشد.
  • جهت حفاظت و ایمنی مسیر رفت و آمد نیاز است نردبان های سیلو ها دارای حفاظ باشد.
  • می توان جهت اطمینان از تراز بودن سازه سیلوه از دوربین های نقشه برداری استفاده کرد.
  • سیلو های ساخته شده باید کاملا از ورود هرگونه رطوبت به داخل آن ها ایزوله باشد.

برای تولید بتن نیاز مند تجهیزات و دانش فراوانی هستیم همچنین بتن را با قیمت مناسب و با کیفیت خوب باید خریداری کنیم یکی از بهترین بتن ها ،بتن در قزوین است و قیمت بتن آماده در قزوین می توان گفت از لحاظ قیمتی و کیفیت جزو بهترین ها است.

محل دپوی مصالح شن و ماسه

محل دپوی مصالح سنگی باید در نزدیک ترین فاصله به بچینگ ساخته شود . همچنین نیاز است محل دپوی مصالح شن با دیوار از مصالح ماسه ای جدا گردد.

سخن پایانی

به پایان رساندن هر پروژهای با سرعت بالا و همچنین با برخورداری از کیفیت مناسب در هر مرحله ای از ساخت، ملزم به استفاده اصولی از تکنولوژی های حاضر صنعت ساخت و ساز میباشد. با استفاده از بتن تولید شدهی بچینگ پلانت، اهداف اساسی سازندگان نظیر کیفیت مرغوب بتن، صرفه جویی در زمان و هزینه های پروژه محقق میشوند.

بچینگ پلانت دستگاهی است. که تمامی مواد تشکیل‌ دهنده بتن را با یکدیگر ترکیب کرده و بتن تولید شده را نسبت‌ به دیگر بتن‌های معمولی با مقاومت بهتری ایجاد می‌کند. برای تولید بتن نسبت ‌های مشخص سیمان.آب و سنگدانه باید با یکدیگر ترکیب شود. که این نسبت‌ها همان طرح اختلاط هستند. برای رسیدن به یک بتن پر مقاومت باید طرح اختلاط بتن از نظر دوام کافی و اسلامپ با نسبت‌های کاملاً مشخصی تعیین شود.

             *جهت مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۰۷۵۲۱۰۶۰ تماس حاصل فرمایید*

1 دیدگاه برای بچینگ پلانت | قیمت (۲۹ آذر ۱۴۰۱) | مشاوره رایگان

  1. alireza

    بسیار عالی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک گذاری این صفحه در شبکه های اجتماعی
پینترست
لینکدین
واتساپ
ایمیل
تلگرام
چاپ