مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

آخرين مقالات

رزین سنگ مصنوعی | رزین صادراتی | قیمت (۲۶ آبان ۱۴۰۲) | تراورتن مصنوعی

توضیحات

گروه ایران بتن برگزار کننده دوره های رزین سنگ با تدریس استاد چکدار

مقدمه رزین سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی امروزه مواد افزودنی جایگاه ویژهای در صنعت ساختمان سازی به خود اختصاص داده است. رسیدن به کیفیت بالاتر در حالیکه کمترین انرژی و زمان صرف شود دغدغه اساسی هر سازندهای میباشد. این امر به وسیله ی افزودنی های مناسب میسر میشود.

در ساخت سنگ مصنوعی به دلیل متفاوت بودن مواد و نوع واکنش خاص آن فقط نمیتوان با سیمان به گیرش مطلوب، بین مواد اولیه رسید. استفاده از رزین سنگ مصنوعی که نوعی ماده افزودنی با شباهت زیاد به روان‌کننده‌ها می‌باشد، چسبندگی لازم بین مواد را ایجاد می‌کند.

در ادامه به معرفی یکی از افزودنی های پرکاربرد پرداخته میشود.

یکی از نما سازیی های مورد علایق ی افراد نمای سنگی میباشد. استفاده از سنگ های طبیعی در نما نیازمند تغییراتی در ساختار آن هاست، تا پس از پرداخت های ویژه به سنگی لوکس و مناسب نمای ساختمان تبدیل گردد.

یکی از مشکلات سنگ های طبیعی مورد استفاده در نما خلا و فرج موجود در آنها میباشد. با وجود اینکه این تخلخل ها موجب برقراری ارتباط بهتر بین ملات و سطح ساختمان میشود و چسبندگی الزم را فراهم میکند، از طرفی قسمت نمای بیرونی آن در معرض شدید عوامل جوی قرار دارد.

رزین سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی چیست؟

رزین سنگ مصنوعی همانطور که گفته شد در این مقاله قصد معرفی رزین سنگ مصنوعی ، سمنت پلاست و نانو پلیمری آنتیک را داریم. اما شاید برای شما سوال باشد که رزین آلفا دقیقا چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که زرین آلفا از خانواده رزین های اپوکسی می باشند. ساختمان شیمیایی این رزین طوری است که آنها را در مقابل مواد شیمیایی مقاوم می کـند. رزین های آلفا چسبندگی بسیار خوبی به طیف وسیعی از مواد دارند. همچنین ابعاد قالب خود را به خوبی حفظ می کنند.

این مواد پس از پخت استحکام و مقاومت خوبی در مقـــابل سایش از خود نشان می دهند. همچنین از جمله رزین های نادری هستند. که قادرند در حرارت های بالا مقاومت خوبی نشان دهند.قیمت رزین سنگ مصنوعی ، رزین های آلفا در کاربرد های مختلفی استفاده می شوند. 

رزین سنگ مصنوعی عملی مشابه با روان کننده های بتن دارد. هنگام یکه سیمان به آب اضافه میشود به دلیل چسبندگی سیمان، کلوخه شدن مواد بوجودمی آید. برای رفع این مشکل رزین اضافه میشود. که با ایجاد بار الکتریکی بر روی ذرات باعث ایجاد دافع های بین ذرات میشود که در نتیجه از کلوخگی جلوگیری میشود. و اسلامپ نمونه ها را افزایش میدهد که موجب شکل پذیری راحت در هنگام قالب گیری میشود.

آموزش رگه سنگ مصنوعی توسط استاد چکدار

در بخش های قبلی توضیحات کاملی در ارتباط با انواع رزین سنگ مصنوعی و انواع مختلف آن اشاره کردیم. در این بخش می خواهیم رزین پلی استر غیر اشباع را به عنوان نوعی رزین جهت ساخت سنگ مصنوعی را معرفی کنیم. 

رزین پلی استر چیست؟

این رزین در ابتدا به صورت مایعی با ویسکوزیته باال است . ترکیب این رزین با سخت کننده مخصوص (هاردنر)سبب ایجاد فعل و انفعاالت شیمیایی شده و با افزایش دما به حالت ژله ای تغییر شکل می دهد . سپس سخت و محکم می گردد.
فرآیند سخت شدن رزین پلی استر به گونه ای است که ملکول های آن در مجاروت هاردنر ، واکنش داده و به هم نزدیک می شوند. سخت شدن رزین پلی استر با کا هش حجم همراه است.
رزین پلی استر معموال بوی زننده ای دارد. به علت تخیر رزین در هنگام عملیات پخت و سخت شدن توصیه می شود از اتاق دارای تهویه در هنگام کار با آن استفاده شود.


مدت زمان عمل آوری رزین پلی است:

زمان سخت شدن رزین پلی استر به مقدار کاتالیزر ، درصد استفاده از سخت کننده و د مای محیط بستگی دارد. معمولا زمان عمل آوری پلی استر شفاف در مدت زمان بیشتری نسبت به پلی استر غیر شفاف اتفاق می افتد.سرد بودن هوای محیط فرآیند سخت شدن رزین را به تعویق می اندازد به گونه ای که در دمای زیر ۱۵ درجه سانتی گراد عمال فرآیند سخت شدن رزین پلی استر شفاف مت وقف می شود. این دما برای پلی استر غیر شفاف در حدود ۱۲ درجه سانتی گراد است. یه های نازک پلی استر جهت فرآیند عمل آوری به زمان طوالنی تری نسبت به الیه های ضخیم تر احتیاج دارند.

نحوه ساخت سنگ مصنوعی

در ساخت سنگ مصنوعی به دلیل متفاوت بودن مواد و نوع واکنش خاص آن فقط نمیتوان با سیمان به گیرش مطلوب، بین مواد اولیه رسید. استفاده از رزین سنگ مصنوعی که نوعی ماده افزودنی با شباهت زیاد به روان‌کننده‌ها می‌باشد، چسبندگی لازم بین مواد را ایجاد می‌کند.

نحوه استفاده از سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی به صورت گالنی و یا بشکه ای در دسترس قرار می‌گیرد. روی بسته بندی و یا در دیتا شیت مخصوص آن مقدار مصرف بر حسب درصدی از وزن سیمان بیان شده است. این مقدار معمولا بین ۰٫۳ تا ۰٫۹ درصد وزن سیمان می‌باشد. بهترین نحوه استفاده از رزین سنگ مصنوعی، ترکیب نمودن آن با مقداری آب و سپس اضافه نمودن آن به مواد خشک درون میکسر می‌باشد.علت این امر غلیظ بودن و عدم مخلوط شدن مناسب این ماده، به تنهایی با مصالح می‌باشد.

ویژگی‌های رزین مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی، به علت نفوذ در منافذ و ایجاد چسبندگی بین مصالح هوای محبوس بین ذرات را خارج نموده. در نتیجه باعث کاهش نفوذپذیری و کاهش آب اضافی ملات می‌شود. همچنین آب موجود در طرح اختلاط را حداکثر تا ۲۰ درصد کاهش داده و به همین علت باعث افزایش مقاومت سنگ‌ها می‌شود. لازم به ذکر است که با کاهش آب مصرفی، نه تنها اسلامپ را کاهش نداده بلکه به دلیل خصوصیات شیمیایی خود، اسلامپی بهتر حاصل می‌شود.

کاربرد دیگری از رزین سنگ های مصنوعی

در تولید بتن معمولی و بخصوص بتن فوق توانمند از رزین سنگ مصنوعی استفاده می‌شود. رزین سنگ مصنوعی در فرمولاسیون خود یون کلر ندارد و به همین علت با هر نوع سیمانی به خوبی ترکیب می‌شود. میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی در بتن‌های معمولی حدودا ۰٫۴ درصد وزن سیمان مصرفی و در بتن‌های فوق توانمند ۰٫۵ تا ۱ درصد وزن سیمان مصرفی می‌باشد.

تشخیص رزین سنگ مصنوعی با کیفیت

در ابتدا نمونه‌ای ملات با دانستن مقاومت آن به عنوان نمونه شاهد لازم است. حال همان ملات، با رزین سنگ مصنوعی‌ متفاوت ساخته می‌شود. بعد از خشک شدن ملات‌ها، نمونه‌ها تحت آزمایش بارگذاری، قرار می‌گیرند. هر نمونه‌ای که مقاومت بیشتری نسبت به بتن شاهد داشته باشد، کیفیت رزین سنگ مصنوعی بکار رفته در آن بالاتر می‌باشد.

رزین سنگ مصنوعی

سفارش در واتساپ

برای ثبت سفارش در واتساپ روی ایکون کیلیک کنید برای دریافت قیمت و کاتالوگ پیام دهید خدمات ۲۴ ساعته

بیشتر بخوانید - الیاف پ پ

الیاف پ ‌پ نوعی ماده پلیمری با وزن سبک، استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی است. مقاومت در برابر ترک بتن را می توان با افزودن الیاف پ پ بهبود بخشید. PPF می تواند نفوذ آب یا یون های مضر در بتن را مسدود کند و درنتیجه دوام بتن به طور قابل توجهی افزایش می یابد. در این مقاله تأثیر الیاف را بر دوام بتن، از جمله انقباض خشک شدن، خزش، جذب آب، مقاومت در برابر نفوذپذیری، مقاومت در برابر نفوذ یون کلرید، مقاومت در برابر خوردگی سولفات، مقاومت در برابر چرخه یخ-ذوب، مقاومت در برابر کربناتاسیون و مقاومت در برابر آتش بتن را به خوبی توضیح داده تا بتوانید بهتر با این ماده آشنا شوید.

الیاف پلی پروپیلن که به عنوان الیاف پ پ نیز شناخته می شوند، الیافی سبک میباشند. این الیاف نوعی ماده افزودنی بتن هستند که تاثیرات مثبت قابل توجهی در ساختار بتن به جا میگذارند. مانند الیاف پلی استر، الیاف پ پ را میتوان به POY، FDT و DTY تبدیل کرد. میتوان آنها را در طول فرآیند اکستروژن در رنگ های مختلفی تولید نمود.

الیاف پ پ یکی از رایجترین الیافی میباشند که با دارا بودن ویژگیهای قابل توجه ای که دارند از مشکالت احتمالی در بتن جلوگیری میکنند. میتوان به صراحت بیان نمود، هر زمانیکه نیاز به باال بردن مقاومت مکانیکی و نشکن کردن بتن مد نظر باشد الیاف پ پ بهترین انتخاب میباشند.

رزین سنگ مصنوعی در نمای ساختمان

یکی از معضلات ساختمان سازی دوام و زیبایی نمای ساختمان میباشد. با آغشته کردن سنگهای نما به رزین سنگ مصنوعی مقاومت آنها افزایش مییابد. و همچنین براق و زیبا میشوند. علت این امر خاصیت آب گریزی این رزین میباشد.
ضدباکتری و خزه بودن این رزین استفاده از آن را در نما و دکوراسیون ساختمان ها محبوب کرده است. عالوه برآن این محصول تا حد زیادی از ایجاد لکه روی سنگ چلوگیری میکند. در هنگام استفاده از رزین سنگ مصنوعی در سطح مورد نظر، سطح
سنگ کامال خشک باشد. و هر نوع گرد و غبار و آلودگی در صورت امکان برطرف شود.

نوعی موزائیک متشکل از بتن و پلیمر وجود دارد. که با اضافه کردن رزین سنگ مصنوعی به مواد اولیه آن در حین ساخت با کاهش. آب طرح اختلاط موجب افزایش مقاومت آن در برابر شرایط متفاوت آب وهوایی میشود.

 

مزایا رزین سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی برای بتن اکسپوز موزاییک پلیمری و نرده سراحی استفاده می شود
رزین سنگ مصنوعی ماده ای بر پایه پلی کربوکسیلات و ترکیب چند مونومر است که در دما و فشار کنترل شده در رآکتور طی پروسه‌ پلیمریزاسیون تولید شده می گردد.

استفاده از این رزین ها در تولید، باعث افزایش مقاومت سنگ های مصنوعی به طرز قابل توجهی می شود. همین امر باعث شده که این موارد مورد توجه کارخانه‌های تولید قطعات بتنی و موزاییک پلیمری قرار بگیرند، چراکه مراحل اجرای عملی رزین سنگ مصنوعی را سرعت و کارایی را بهبود می بخشد.

رضایتمندی مشتریان و هنرجویان *آموزش استاد چکدار*

فرآیند سخت شدن رزین پلی استر در مجاورت سخت کننده( هاردنر)

معموال میزان مصرف سخت کننده نسبت به رزین ۲ %در نظر گرفته می شود. هرچند که مقدار سخت کن نده بسته به دمای محیط و زمان سخت شدن می تواند مقداری افزایش یا کاهش داشته باشد. افزایش حرارت در فرآیند سخت شدن رزین به عنوان یک عامل سرعت دهنده است، به همین دلیل در صورتی که رزین پلی استر در الیه های نازک اجرا شود ، زمان خشک شد ن آن افزایش می یابد. در این حالت می توان مصرف سخت کننده را تا ۴ %نیز افزایش داد. در م قابل اگر رزین پلی استر در ضخامت های باال اجرا شود یا در هنگام قالب بندی از قالب های حساس به حرارت در سخت سنگ مصنوعی استفاده شود مقدار رزین به حدود ۱ % می تواند کاهش یابد. افزایش میزان سخت کننده به بیش از ۴ %وزن رزین می تواند سبب ترد شدن محصول نهایی شود. به همین دلیل محدوده مصرف سخت کننده معموال در محدوده ۱ الی ۴ درصد در نظر گرفته می شود. 

بیشتر بخوانید - قیمت شن و ماسه

سنگدانه ها یکی از اجزای اصلی ساخت بتن و ملات های مورد استفاده در صنعت ساختمان محسوب می شود . سنگدانه های ریز و درشت معمولا % ۶۰ تا %۷۵ حجم بتن ( %۷۰ تا %۸۵ جرم بتن) را تشکیل می دهندو به شدت بر روی خصوصیات بتن تازه و سخت شده ،خصوصیات مخلوط و صرفه اقتصادی تاثیر گذار است. سنگدانه ریز معمولا از ماسه طبیعی یا سنگ شکسته تشکیل می شوند و اندازه اکثر ذرات آن ها کمتر از ۵ میلی متر است . سنگدانه درشت از ترکیب شن یا سنگ شکسته یا یکی از آن ها تشکیل شده اند و اندازه ذرات آن ها عمدتا از ۵ میلی متر بیشتر بوده و معمولا بین ۱۰ میلی متر تا ۴۰ میلی متر است . شن های موجود در بازار را عمدتا به دو نوع نخودی و بادامی می شناسند . شن و ماسه طبیعی معمولا از معدن ، رودخانه ، دریاچه یا بستر دریا حفاری یا لایروبی می شود . سنگدانه ها معمولا در محل معدن یا کارخانه شسته و دانه بندی می شود و تفاوت آن ها بیشتر در نوع ، کیفیت ، تمیزی ،دانه بندی ، مقدار رطوبت و دیگر خصوصیات سنگدانه است .

مرجع رسمی اعلام قیمت شن و ماسه سازمان صنعت ،معدن و تجارت است که هر ساله قیمت پایه شن و ماسه را به صورت رسمی اعلام می کند. همچنی استاندارد مورد استناد در شناخت و دانه بندی مناسب مصالح سنگی استاندارد ملی ایران به شماره ۳۰۲ << سنگدانه های بتن- ویژگی ها >> می باشد.

در این مقاله ابتدا بعضی از اصطلاحات رایج در هنگام اعلام قیمت شن و ماسه تعریف می شود . سپس به بیان تفاوت سنگدانه های معادن مختلف که در قیمت شن و ماسه آن تاثیر گذار است خواهیم پرداخت .

برای اطلاع از قیمت کلیک کنید : قیمت شن و ماسه 

رزین سنگ مصنوعی

سنگ های طبیعی بکار رفته در نما

سنگ گرانیت و تراورتن در میان سنگهای طبیعی موجود کاربرد بیشتری در نماسازی دارند. در مقابل نفوذ ناپذیری سنگ گرانیت، سنگ تراورتن دارای تخلخل فراوان میباشد. اما به دلیل زیبایی چشمنواز و همچنین وزن سبک به علت تراکم کمتری که بخاطر همین تخلخلها دارا میباشد و در نتیجه وزن سازه را سبک میکند مورد استقبال قرار گرفته است.

راهکارهای رفع تخلخل سنگ های طبیعی

با پیشرفت تکنولوژی هر معایبی تا حد قابل توجهی برطرف میشود. برای همین مشکل تخلخل نیز راهکارهایی ارائه شدهاست.

راهکار اول که در نمای بیرونی ساختمان کمتر استفاده میشود استفاده از ماستیک میباشد ماستیک متریالی سیمانی با ضریب انبساط نزدیک به سنگ است که میتوان آن را به رنگ دلخواه درآورد و بر روی سنگ بتونه کاری نمود. ظاهر این کار خیلی زیبا نیست به همین دلیل برای نماهای فرعی کاربرد بیشتری دارد. راهکار بعدی استفاده از رزین میباشد. رزین سنگ مادهای شفاف است که تا اعماق سنگ نفوذ میکند. این ماده عایق بسیار خوبی در برابر عوامل مخرب جوی است. نکته قابل توجه شفافیت فوقالعادهای است که این ماده به سنگ می بخشد.

انواع رزین سنگ

۱ .رزین طبیعی: همان صمغ میباشد که با خراشیدن تنه گون های از درختان تهیه میشود.

۲ .رزین مصنوعی: به طور کلی این ماده از ترکیب روغنه ای بخصوصی و یا اسیدهای چرب با نوع ویژهای از الکل ها بوجود میآید.

انواع رزین مصنوعی

۱ .رزین اپوکسی: این ماده با نام پلی پوکساید نیز شناخته میشود. این ماده حاوی گروه های اپوکساید است که قدرت چسندگی نفوذ در منافذ و مقاومت گرمایی و شیمیایی قابل توجه ای دارا میباشد.

۲ .رزین سنگ مصنوعی: این نوع رزین به دلیل مزایای بسیاری که دارد مورد توجه مصرف کنندگان واقع شده است. که در ادامه به توضیح آن پرداخته میشود.

رزین سنگ مصنوعی چیست

بیشتر بخوانید - قیمت بتن

با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به ساخت و ساز به طور چشم‌گیری افزایش یافته ‌است. همین امر سبب اهمیت سرعت اجرای پروژه می‌باشد. یکی از اصلی‌ترین راه‌های افزایش سرعت ساخت، استفاده از بتن آماده است.

بتن که اصلی‌ترین پایه ساخت و ساز می‌باشد به دو صورت کارگاهی و آماده در دسترس است. بتن آماده شکل سیال بتن است که در کامیون‌های همزن به محل‌های ساخت و ساز تحویل داده می‌شود و به شکل دلخواه ریخته می‌شود.

استفاده همه جانبه از قیمت بتن آماده به عنوان مصالح ساختمانی عمدتاً به دلیل دو مزیت است، ارزان بودن آن و همچنین تنوع زیادی که در طراحی و عملکرد آن وجود دارد، زیرا به شکل سیال می‌توان آن را در قالب‌هایی با هر شکلی ریخت. همچنین علت افزایش تقاضا برای بتن آماده، صرفه‌جویی در تهیه میکسرهای بتن تخصصی می‌باشد.

برای شروع هر پروژه ساختمانی برآورد هزینه مصالح قدم نخست می‌باشد. دانستن نحوه برآورد قیمت بتن آماده به عنوان ماده مهم و اولیه ساخت و ساز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی رزین سنگ مصنوعی

حالت محصول: مایع

رنگ محصول:  قهوه‌ای تا زرد کم‌ رنگ

چگالی: حدودا ۱۱۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب

خاصیت شیمیایی: خنثی

 PH: بین ۶ تا ۸ 

میزان یون کلر: فاقد یون کلر

میزان سدیم: فاقد یون سدیم

کاربرد رزین سنگ مصنوعی

سنگ های مصنوعی یا سنگ های پلیمری کاربرد های گسترده ای دارند. از جمله سنگ های مصنوعی و کاربرد آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • رزین سنگ مصنوعی نمای ساختمان
  • سنگ بادبر
  • سنگ انتیک دکوراسیون داخلی
  • سنگ دکوراتیو نما
  • سنگ تزئینی داخل ساختمان و غیره.

روش مصرف رزین سنگ مصنوعی

راه های مختلفی برای استفاده از این محصول وجود دارد اما روش مرسوم مصرف رزین سنگ مصنوعی بدین شکل است که شما ماده را با کمی آب مخبوط کرده و سپس آن را به مخبوط سمانی خود اضافه کنید. شناسایی میزان آب مورد نیاز به خود شما بستگی دارد. چنان چه مخلوط حاصل، چسبندگی خود را از دست داد، به این معناست که میزان آب، کافیست.

رزین سنگ مصنوعی، به علت نفوذ در منافذ و ایجاد چسبندگی بین مصالح هوای محبوس بین ذرات را خارج نموده. در نتیجه باعث کاهش نفوذپذیری و کاهش آب اضافی ملات می‌شود. همچنین آب موجود در طرح اختلاط را حداکثر تا ۲۰ درصد کاهش داده و به همین علت باعث افزایش مقاومت سنگ‌ها می‌شود. لازم به ذکر است که با کاهش آب مصرفی، نه تنها اسلامپ را کاهش نداده بلکه به دلیل خصوصیات شیمیایی خود، اسلامپی بهتر حاصل می‌شود.

رزین سنگ مصنوعی

مزایای زیر را رزین سنگ مصنوعی می دهد PC-E:

کاهش آب خیلی زیاد

مقاومت اولیه بسیار بالا

زمان جداسازی از قالب کوتاه تر

تولید بتن پلاستیک روان و دینامیک روان با نسبت سیمان آب کم

بهینه سازی سیکلهای محافظت با کاهش زمان محافظت یا دما برای تولید با راندمان و مصرف انرژی پایین

بهبود شکل ظاهر سطح

تولید بتن پیش ساخته با دوام بر اساس EN 206-1

در مقایسه با فوق روان کننده های معمول، مشخصات مهندسی مانند مقاومت اولیه و نهایی و نقاط قوت خمشی، اتصال به فولاد، مدول الاستیسیته، انقباض، خزش و نفوذ ناپذیری بهبود می یابد.

راهنمای ساخت سنگ مصنوعی استاد چکدار

نحوه تشخیص رزین سنگ مصنوعی مرغوب

با کیفیت باید دارای غلظت مناسب و میزان هوای کم باشد. برای تشخیص این دو فاکتور میتوان از آزمایشات مخصوص این کار بهره برد. به عنوان مثال با خشک کردن نمونه در آون میتوان میزان مواد جامد مصرفی را مشخص نمود و اینگونه به میزان غلظت رزین سنگ مصنوعی در نمونه پی برد. هوای وارد شده توسط رزین سنگ مصنوعی به مالت از اهمیت باالیی برخوردار است. اگر هوای محبوس از مقدار مجاز عبور کند باعث کاهش مقاومت سنگ مصنوعی میشود. با آزمایش روش فشار و یا آزمایش تزریق مالت به داخل مایعی بخصوص میتوان مقدار هوای نمونههایی با رزین سنگ مصنوعیهای مختلف را با یکدیگر مقایسه نمود.

استاندارد رزین  مصنوعی

استانداردهای جهانی مختلفی برای سنجش مصالح رایج هستند. رزین سنگ مصنوعی با استاندارد C494 ASTM مورد ارزیابی قرار میگیرد. آزمایشهای اشاره شده در پاراگراف قبل نیز طبق این استاندارد بکار گرفته میشوند.


بهترین محیط نگهداری رزین سنگ

رزین سنگ مصنوعی در بسته بندی هایی نظیر گالن ۲۰ لیتری، بشکه ۲۲۰ لیتری و حتی مخزنه ای ۱۰۰۰ لیتری در دسترس قرار دارد. این محصول در شرایط ایدهآل در همین بسته بندهای اولیه یک سال ماندگاری دارد. بهترین دما برای نگهداری رزین سنگ مصنوعی حداقل ۱۰ و حداکثر ۳۰ درجه سانتی گراد میباشد. پر واضح هست که این محصول مانند دیگر محصولات ساختمانی نباید در معرض تابش نور خورشید و یا در سرمای شدید قرار گیرد.

بیشتر بخوانید - ساخت سنگ مصنوعی

ساخت سنگ مصنوعی قبل‌ از آن‌که به سراغ سنگ مصنوعی برویم باید ابتدا این محصول برای شما عزیزان توضیح دهیم. سنگ مصنوعی ترکیب مجدد سنگ‌های طبیعی و مواد پلیمری و افزودنی‌های دیگر مانند. سیمان و رزین سنگ مصنوعی است. این سنگ از سنگ طبیعی وزن کمتری داشته و درنتیجه نصب سریع‌تری دارد. اما در مقابل شرایط. محیطی مقاوم‌تر از سنگ طبیعی بوده و می‌توان آن را در هر نوع آب‌وهوایی نصب و استفاده از ترکیبات استفاده‌شده. در این سنگ تماماً کیفیتی بر ملاحظات محیطی انسانی داشته و برای آنکه رنگ ثابتی داشته باشد. مأمون از رنگدانه‌های اکسید آهن وینگو در آن استفاده کرده تا زنگ نزدند.

۱. مصالح خشک، ماسه و سیمان را درون میکسر سنگ مصنوعی با یکدیگر مخلوط کرده.

۲. رنگدانه را به مصالح خشک اضافه نموده و همچنان مخلوط کرده.

۳. رزین سنگ مصنوعی با آب ترکیب نموده و به مواد مخلوط اضافه کرده.

زمان مناسب اختلاط این مواد ۱۰ دقیقه می‌باشد، از هم زدن بیشتر مواد خودداری شود. ملات مورد نظر باید قوام خوبی داشته باشد و خیلی روان نباشد.

به طور کلی ساخت سنگ مصنوعی یا اصطلاحا سنگ ریخته گری از ماسه و سنگهای خرد شده، سیمان و یا رزینهای گوناگون ساخته میشود. با استفاده از رنگدانه های پودری و رگه های رنگی میتوان بافت سطحی خاصی را در سنگهای مصنوعی بوجود آورد.

رزین سنگ مصنوعی چیست

رزین الفا سنگ مصنوعی REZINO

معرفی محصول :  

REZINO یک رزین مایع بر پایه پلیکربوکسیلات میباشد که برای تولید سنگ مصنوعی که نیاز به کسب مقاومتهای زیاد، زمان کارایی و زمان گیرش کم دارند طراحی شدهاست. این محصول فاقد یون کلر میباشد و با انواع سیمان و مواد سیمانی و رنگ ها سازگار است . 

نحوهی عملکرد رزین سنگ مصنوعی : 

REZINO با رزین های معمولی متداول متفاوت است بدین ترتیب که دارای زنجیرههای جانبی مولکولی میباشد و در شروع آبگیری سیمان همانند فوق روان کنندههای متداول با افزایش الکتریسیته ساکن باعث پخش شدگی ذرات سیمان میشود ولی در ادامه حضور همین زنجیرههای جانبی باعث ممانعت شدید از تجمع مجدد ذرات سیمان می-شود. این رفتار باعث پدیدار شدن خمیری روان با حفظ کارایی حتی در مقادیر آب بسیار کم میباشد. 

ژل میکروسیلیس

مقادیر مصرف رزین سنگ مصنوعی

مصرف متداول REZINO بین۳/۰ تا ۹/۰درصد وزن سیمان میباشد و مقدار بهینه آن ۴/۰ توصیه میشود. مقادیر خارج از این محدوده به شرط انجام آزمایشهای لازم مجاز خواهد بود. همچنین بدیهیست برای دستیابی به مقدار بهینهی مورد نیاز، انجام آزمایشهای کارگاهی برای هر پروژه ضروری میباشد. 

رزین سنگ مصنوعی به صورت گالنی و یا بشکه ای در دسترس قرار می‌گیرد. روی بسته بندی و یا در دیتا شیت مخصوص آن مقدار مصرف بر حسب درصدی از وزن سیمان بیان شده است. این مقدار معمولا بین ۰٫۳ تا ۰٫۹ درصد وزن سیمان می‌باشد. بهترین نحوه استفاده از رزین سنگ مصنوعی، ترکیب نمودن آن با مقداری آب و سپس اضافه نمودن آن به مواد خشک درون میکسر می‌باشد.علت این امر غلیظ بودن و عدم مخلوط شدن مناسب این ماده، به تنهایی با مصالح می‌باشد.

تایید کیفیت رزین سنگ مصنوعی

تمام محصولاتی که توسط شرکت ایران بتن  عرضه می گردد مطابق با استانداردهای کیفی بین المللی می باشد. جهت دریافت قیمت رزین سنگ مصنوعی  و سایر افزودنی های بتن، با ما تماس بگیرید.

در ابتدا نمونه‌ای ملات با دانستن مقاومت آن به عنوان نمونه شاهد لازم است. حال همان ملات، با رزین سنگ مصنوعی‌ متفاوت ساخته می‌شود. بعد از خشک شدن ملات‌ها، نمونه‌ها تحت آزمایش بارگذاری، قرار می‌گیرند. هر نمونه‌ای که مقاومت بیشتری نسبت به بتن شاهد داشته باشد، کیفیت رزین سنگ مصنوعی بکار رفته در آن بالاتر می‌باشد.

رزین سنگ مصنوعی

بیشتر بخوانید- فرمول سنگ مصنوعی

فرمول سنگ مصنوعی یکی از اجزای بسیار مهم در صنعت ساختمان سازی است .که از آن در بخش های مختلف مثل دیوار پوشها. کف پوشها، نمای پنجره، اطراف شومینه و غیره استفاده میشود. اما یکی از سوالاتی که زیاد مطرح میشود. این است که فرمول سنگ مصنوعی چیست؟ به عبارت دیگر.، دستور العمل تولید سنگ مصنوعی چیست و چگونه اجرا میشود؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد. 

به طور کلی برای ساخت ملات به حجم میکسر و حجم مورد نظر تولید محصول توجه میشود. به عنوان مثال، در هر میکسر معمولا ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم مالت را میتوان عمل آورد.نکته بعدی توجه به نسبت ماسه به سیمان میباشد. برای محصولات کفپوش این نسبت بین ۱ به ۵٫۲ تا ۱ به ۳ میباشد. به عنوان مثال برای تولید ۱۰۰ کیلوگرم مالت. با نسبت ماسه به سیمان ۱ به ۳ ،۷۵ کیلوگرم ماسه، ۲۵ کیلوگرم سیمان مورد نیاز است.طبق مقاومت مورد نظر نسبت آب به سیمان در نظر گرفته میشود. طبق درصد رنگدانه مصرفی که درصدی برحسب وزن سیمان میباشد. مقدار رنگدانه حساب میشود. همچنین به همین صورت مقدار رزین سنگ مصنوعی طبق درصدی از وزن سیمان حاصل میشود.

توجه شود که مقدار رنگدانه از سیمان و مقدار رزین از آب اختالط کم شود. برای نمونه در ادامه مقادیر حدودی مواد اولیه برای فرمول سنگ مصنوعی در. حجم مشخصی اشاره میشود.

رزین سنگ مصنوعی

میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی

میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی به عوامل مختلفی بستگی دارد. پیش از هرچیز شما باید هدف خود را از به کار بردن این مواد مشخص کنید.
مهم ترین امر در میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی دانستن مقدار مواد جامد موجود در آن می باشد. اما چگونه می توان به این میزان دست پیدا کرد؟

یکی از ساده ترین شیوه ها بدین شکل است که شما وزن مقداری از رزین را به دست آورده و در ظرفی بزرگ هم چون سینی ریخته و پس از تبخیر و خشک شدن دوباره ماده را وزن کرده و درصد مواد جامد موجود در آن را به دست آورید.قیمت رزین سنگ مصنوعی 

( لازم به ذکر است که این شیوه هم چون دیگر روش ها، دقیق نیست و شما با داده هایی تقریبی روبه رو هستید.)

مکانیزم اثر رزین سنگ مصنوعی کربوکسیلاتی

ساختار مولکولهای تشکیل دهنده رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات اتر، از یک شاخه اصلی و چند شاخه فرعی تشکیل شده است . با افزودن پلی کربوکسیلات اتر به مخلوط بتنی یا ملات سیمان ، لایه ای باردار متشکل از مولکولهای پلی کربوکسیلات اتر، اطراف دانه های سیمان را فرا می گیرد و این امر موجب دفع ذرات سیمان از یکدیگر داخل مخلوط بتنی یا ملات می شود.

در اصل ممانعت فضایی شاخه های فرعی ماده پلی کربوکسیلات اتر، باعث دفع ذرات می شوند و نیروی هیدروفوب در شاخه اصلی این ماده، موجب جذب مولکول های بزرگ به واسطه ذرات سیمان شده و به این ترتیب مولکول های آب را در فاصله دورتری نسبت به ذرات مخلوط سیمان قرار می دهند . این قابلیت موجب روانی مخلوط بتنی یا ملات می شود. پس از گذر زمان مشخص ، بارهای ایجاد شده در مخلوط بتنی ، در اثر القای معکوس از بین می رود و موجب افت اسلامپ بتن و آغاز هیدراسیون سیمان و فرایند گیرش بتن و ملات می شود.

چگونه رزین سنگ مصنوعی با کیفیت را بشناسیم؟

پایه اصلی رزین سنگ مصنوعی پلی کربوکسیلات اتر می باشد و با افزودنیهای دیگر تقویت شده است . برای شناخت یک رزین سنگ مصنوعی با کیفیت می توان در درجه اول به غلظت آن توجه نمود . برای این کار می توان با کمک دستگاه آون محصول را مورد آزمایش قرار دهیم تا بتوانیم میزان مواد جامد مصرفی در آن چند درصد است. 

همچنین با آزمایش میزان هوای درون رزین سنگ مصنوعی نیز می توان آن را مورد آزمون قرار داد. افزودنی رزین سنگ مصنوعی مجاز است میزان هوای مشخصی را وارد مخلوط تهیه شده جهت سنگ مصنوعی وارد نماید و در صورت ورود میزان هوای کنترل شده مقاومت سنگ مصنوعی کاهش خواهد یافت.

رزین اپوکسی

رزین اپوکسی به انگلیسی (Epoxy resin) اصطلاح اپوکسی به گروه یا خانواده ای از مواد شیمیایی گفته می شود.که در آن ها یک اتم اکسیژن با دو اتم کربن دیگر که به نوعی به هم پیوند خورده اند، وجود داشته باشد. اختلاط هاردنر و رزین اپوکسی آغاز یک واکنش شیمیایی است که آن را از حالت مایع به جامد تبدیل می‌کند. کل این زمان واکنش شیمیایی را ‌ curing time یا زمان سخت(پخت) شدن می‌گویند.جهت دریافت قیمت رزین سنگ مصنوعی  و سایر افزودنی های بتن، با گروه ایران بتن خمراه باشید.

ادامه رزین اپوکسی

وضعیت ژل شدن نیز حالتی است که در حد فاصل بین حالت مایع و سخت شدن اتفاق می‌افتد رزین اپوکسی دارای خواص مکانیکی، شیمیایی، الکتریکی و گرمایی مطلوب است و در برابر خزش مقاومت نشان می­ دهد. با وجود این خواص، رزین اپوکسی پخت شده شکننده است و مقاومت ضربه کمی دارد. به مدت زمانی گفته میشود که مخلوط رزین اپوکسی و هاردنر همچنان مایع بوده و ویسکوزیته آن افزایش نیافته است و قابلیت اعمال در محل کار را داراست و به شکل ظرف و قالب در می‌آید. کلیه فرایند اعمال می‌بایست در همین بازه زمانی انجام شود تا در انتهای کار، یک پیوند پلیمری مستحکم بدست آید.برای نحوهی عملکرد رزین سنگ مصنوعی به بالا مقاله مراجعه کنید. برای خرید رزین سنگ مصنوعی تماس بگیرید.

گروه های بزرگ رزین اپوکسی

رزینهای اپوکسی بالاترین بازده را از بین رزین های موجود در حال حاضر از خود نشان می دهند. اپوکسی ها از نظر خواص مکانیکی و مقاومت در برابر تخریب محیطی نسبت به بقیه رزین ها بسیار عالیتر هستند و به همین دلیل به صورت انحصاری در اجزای هواپیماها استفاده می شوند. به عنوان رزین لایه ای خاصیت بالای چسبندگی و مقاومت در برابر تخریب آب باعث شده این رزین به صورت ایده آل برای استفاده در ساخت قایق ها تبدیل شود. اپوکسی ها معمولاً به خاطر رنگ قهوه ای یا کهربائی به راحتی قابل شناسایی هستند و دارای خواص مفید بسیاری می باشند. هر دوی رزین مایع و عوامل پخت دارای ویسکوزیته پائین هستند و از این رو به راحتی فرایند می شوند.

رزین سنگ مصنوعی

نحوه تولید رزین سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی را میتوان به دو نوع کلی تقسیم کرد که عبارتند از.: رزین پلی استر و رزین اپوکسی رزین پلی استر نسبت به رزین اپوکسی ارزان تر است. زیرا ویسکوزیته باالیی دارد. که موجب کاهش عمق نفوذ آن میشود ومسبب ایجاد مقاومتی در سطح پایین تری نسبت به رزین اپوکسی داشته باشد. همچنین رزین پلی استر بوی زنندهای دارد و به اندازه رزین اپوکسی شفاف نیست. تغییر شکل رزین پلی استر نسبت به رزین اپوکسی پس از قالبگیری بیشتر میباشد. با این تفاسیر رزین سنگ مصنوعی با رزین پلی استر تولید میشود. رزین سنگ مصنوعی طی واکنش پلیمریزاسیون در رآکتورهایی با دما و فشار کنترل شده تولید میشود. این ماده بر پایه پلی کربوکسیالت اتر است. پلی کربوکسیالت اتر ساختار زنجیرهای دارد که موجب خاصیتهای متفاوت این ماده است.

گروه ایران بتن

ایران بتن بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سنگ در ایران به شمار می‌رود. عدم فرآوری سنگ و ساخت مصنوعات سنگی، همچون رزین سنگ مصنوعی در کاربری‌های تزیینی، بسیاری از سرمایه کشور را هدر می‌دهد.

استفاده از پسماند سنگ در معادن سنگ، یکی از راه‌های جلوگیری از هدر رفت منابع طبیعی است. دانش ساخت و تهیه و تولید این سنگ‌های مصنوعی، مستقیماً با آشنایی با رزین سنگ مصنوعی در ارتباط است.

یکی از انواع دیگر سنگ مصنوعی، شامل سنگ اصلی خرد شده و ترکیبی از هاردنر و رزین (رزین اپوکسی یا رزین پلی استر) برای ایجاد مقاومت مناسبی، حتی بیشتر از سنگ اصلی استفاده شده در پروژه است.

سنگ مصنوعی دارای مقاومت و دیگر خواص بهبود یافته نسبت 

به سنگ اصلی و جایگزین کردن آن برای استفاده در ساختمان است. کیفیت سنگ مصنوعی ساخته شده، ارتباط مستقیمی با رزین سنگ مصنوعی استفاده شده در آن دارد.

برای اطلاع از عملکرد سنگ مصنوعی، آزمایشی به شکل زیر طراحی شده است: ابتدا سنگ را خرد کرده، به آن رزین و مخلوط چسباننده را اضافه نموده و در محیط خشک کنید. بعد از خشک شدن کامل، نمونه را تحت آزمایش بارگذاری قرار دهید. هر چه مقاومت نمونه بالاتر باشد، رزین سنگ مصنوعی با کیفیت‌تر است.

اهداف رزین سنگ مصنوعی

هدف اصلی استفاده از رزین سنگ مصنوعی ، زیبایی و دوام ظاهری سنگ است. سنگی که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، در برابر عوامل مخرب شدید محیطی، مثل: تابش نور خورشید و بارش برف و باران قرار دارد. از این رو استفاده از رزین سنگ مصنوعی در نمای ساختمان باعث می‌شود، سطح براق شده، تا حد کمتری نور جذب کند و به دلیل خاصیت ضد آبی، از تخریب سنگ‌های نما در برابر بارش باران حفاظت کند. خاصیت آب گریزی، سبب استفاده این ماده برای حفاظت از سنگ‌ها در برابر رطوبت و چربی نیز شده است.

این ماده بدون رنگ است. پس از اجرا روی سطح سنگ، حالت براق و خیس به سنگ می‌دهد. کاربرد این ماده بیشتر در سنگ نمای ساختمان است. به دلیل کم بودن مقاومت رزین سنگ در برابر بار و ضربه، از این ماده در سنگ کف استفاده نمی‌شود.

ادامه اهداف

ماده رزین سنگ مصنوعی بیشتر در کارخانه‌های سنگ‌بری مورد استفاده قرار می‌گیرد. امکان استفاده از آن در محل اجرای سنگ نیز وجود دارد. برای نماهای قدیمی که سطحی ناصاف دارند، از این ماده استفاده می‌شود. پس از استفاده، سنگ براق و زیبا شده و مقاومت آن هم افزایش می‌یابد. 

به طور کلی استفاده از رزین سنگ، چگالی، جذب آب و تخلخل را نسبت به سنگ طبیعی کاهش می‌دهد. در جدول ذیل، نتایج روی نمونه سنگ گرانیت قابل مشاهده است:

همان‌طور که در جدول نمایان است، جذب آب در سنگ مصنوعی به شدت کاهش یافته است. دلیل اصلی آن، کاهش یافتن خلل و فرج سنگ نمونه طبیعی است. همین موضوع سبب دوام این محصولات در برابر یخبندان‌های شدید است. برای خرید رزین سنگ مصنوعی تماس بگیرید.

غلظت رزین سنگ مصنوعی

رزین سنگ مصنوعی یا روغن سنگ مصنوعی مورد استفاده در ساخت سنگ مصنوعی و سمنت پلاست، پانل گچی، گچبری آماده و موزائیک دارای رنگ شفاف و بی رنگ می‌باشد.رزین آلفا یا رزین سنگ مصنوعی  در غلظت ۵۵ و ۵۰ درصد ارایه میگردد.این رزین در سه نوع دیرگیر ، نرمال و زودگیر میباشد که بیشتر نوع زودگیر آن به لحاظ زودتر خشک شدن سنگ مورد توجه میباشد.

ساخت و مزایا رزین اپوکسی (رزین سنگ مصنوعی)

یکی از بهترین مزایایی اپوکسی ها جمع شدگی بسیار پائین آنها در هنگام پخت است که باعث کم کردن زیر نشان الیاف و کاهش تنش های ورودی می شود. کاربردهای موادی که بر پایهٔ اپوکسی ساخته می‌شوند گسترده‌است و مهمترین آن در ساخت رنگ اپوکسی و کفپوش اپوکسی است و همچنین شامل کاربرد در ساخت موادی چون چسبها، کامپوزیتها (مانند موادی که از فایبر گلاس یا فیبر کربن استفاده می‌کنند) و تقویت‌کننده‌ها می‌شود (اگرچه پلی‌استر، وینیل‌استر و دیگر صمغهای ترموست هم برای پلاستیک تقویت‌شده با شیشه به کار می‌روند.

رزین-سنگ-مصنوعی

رزین پلی کربوکسیلات

این مواد همان پلیمرهای بر پایه‌ی آکریلیک اسید و حلال آب هستند که قدرت ترکیب و سنتز بالاتری نسبت به نسل قبلی خود دارند. نسل قبلی این مواد، بر پایه نفتالین فرمالدهید سولفاته شده و ملامین فرمالدهید سولفاته شده بودند.

این اسامی معرف ترکیبات روان کننده بتن و فوق روان کننده بتن هستند و شما می‌توانید اطلاعات کامل این مواد را در قسمت افزودنی بتن و روان کننده‌ها مشاهده کنید.

پلی کربوکسیلات، یکی از اساسی ترین مواد اولیه برای ساخت رزین سنگ مصنوعی است که به عنوان افزودنی فوق روان کننده در بتن مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از رزین سنگ مصنوعی مزایای زیادی دارد. به عنوان مثال:

افزایش کیفیت رنگ در صورت نیاز به تولید رنگ های بتنی زیبا و ترکیبی

تولید سنگ و قطعه با کیفیت در صورت رعایت شرایط تولید

کنترل جذب آب بتن و بهبود میزان جذب آب

بهبود مقاومت سایشی سنگ و بتن

تراکم مناسب در ملات بتن تولیدی

شماره سفارش : ۰۹۱۲۲۱۱۹۶۰۹

مراحل آزمایش رزین سنگ مصنوعی

به طور کلی، مراحل آزمایش رزین سنگ مصنوعی در ۴ فاز ذیل قابل بررسی است: 

الف) همزن

ب) هاردنر

پ) دستگاه بارگذاری سنگ مصنوعی

ت) خشک کردن نمونه

عملکرد مهم رزین سنگ مصنوعی، نتایج آزمایش بارگذاری آن در مقایسه با سنگ طبیعی است. برای خرید رزین سنگ مصنوعی تماس بگیرید .

چسب رزین سنگ مصنوعی؟

امروزه استفاده از سنگ های مصنوعی و تزئینی جهت نصب در سطوح داخلی و خارجی ساختمان جهت زیبا سازی بسیار مرسوم و در حال گسترش است. نصب این سنگ ها به آسانی و توسط چسب های مخصوص انجام می شود. این چسب ها خواصی زیادی دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • چسبندگی فوق العاده زیاد به سطوح زیر کار
  • استحکام و مقاومت عالی
  • مقاومت در برابر نم و رطوبت
  • کاربرد آسان و سرعت بالا در اجرا
  • انعطاف پذیری مناسب در مقابل لرزش ها
  • افزایش فضای داخلی ساختمان و غیره.
 

خرید و قیمت رزین سنگ مصنوعی

 

برای اطلاع از قیمت رزین سنگ مصنوعی، چسب و پلیمر سنگ مصنوعی . خرید آن در قزوین با ما در تماس باشید.

شماره سفارش : ۰۹۱۲۲۱۱۹۶۰۹ رزین ، چسب و پلیمر سنگ مصنوعی در قزوین

توجه* زمان انقضای این آگهی یک ماه پس از انتشار آن در وبسایت ایران بتن می باشد.

رزین سنگ مصنوعی

بیشتر بخوانید - بچینگ پلانت

بچینگ ، دستگاه تولید بتن میباشد. در کارخانه ها، بچینگ پلانت برای تولید حجم زیاد بتن استفاده میشود. در این دستگاه مواد اولیه طبق طرح اختلاط مورد نظر وزن میشوند و فرایند اختلاط با دستگاه های مناسب این کار، صورت میگیرد.

به¬ جز در مواردی که مشخصات فنی ویژه¬ای وجود داشته باشد، بتن باید طبق مفاد ASTM C 94 و یا مشخصات استاندارد مشابه¬ مخلوط بتن آماده، تولید شود. تاسیسات تولید و تجهیزات حمل و نقل مورد استفاده برای بتن با مقاومت بالا باید مورد تایید الزامات انجمن ملّی بتن آماده و یا استاندارد های مشابه باشند. در تولید بتن با مقاومت بالا، بچینگ پلانت‌ دارای جام ”مرکزی“ ایستاده نسبت به تجهیزات ”انتقال-آمیختن“ که مواد را به داخل جام متصل به کامیونی هدایت می-کنند و تمام عملیات مخلوط کردن در آنها انجام می¬شود، دارای ارجحیت هستند


رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات اتر

تکنولوژی تولید سنگ مصنوعی در دهه ۶۰ میلادی پدید آمد . ایده استفاده از سنگ مصنوعی از آن جا شکل گرفت که طراحان و معماران صنعت ساختمان به منظور هرچه زیبا تر کردن و چشم نواز تر کردن فضا درونی و نمای ساختمان و همینطور سنگ کاری محوطه ها، نیاز به سنگ هایی با فاکتور مورد نظر خویش را احساس می کردند. علاوه با توجه به محدودیت منابع سنگ طبیعی ، مقاومت سبب بروز پژوهش هایی در زمینه ساخت سنگ های مصنوعی با مقاومت های فیزیکی و مکانیکی بالا و قیمت مناسب گردید.

سنگ های مصنوعی با تکنولوژی های مختلفی ساخته می شوند . سنگ های مصنوعی بر پایه سیمان ، از ترکیب سیمان، خاک رس، اگرگات های سنگ های ضایعاتی و خاک های سبک وزن به همراه رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات ساخته می شود. علاوه بر آن از رنگ دانه های اکسید آهن جهت دستیابی به رنگ دلخواه استفاده می گردد.

در تولید سنگ مصنوعی فاکتور هایی از قبیل:

  • امکان استفاده از مقادیر صحیح از مصالح جهت فشرده سازی و تراکم مناسب
  • عدم وجود تخلخل و هوا در ترکیبات فشرده شده
  • عملیات ترکیبی فشرده سازی و ویبراسیون تحت شرایط خلاء

دست یابی به موراد بالا بدون استفاده از رزین سنگ مصنوعی ممکن نخواهد بود.

رزین سنگ مصنوعی - رزین بر پایه پلی کربوکسیلات اتر

رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات اتر چیست ؟

احتمالا نام فوق روان کننده ها و ابر روان کننده های بتن بر پایه پلی کربوکسیلات اتر را شنیده اید .   پلی کربوکسیلات اتر نسل سوم فوق روان کننده های بتنی هستند که جهت افزایش مقاومت ، روانی و کارپذیری مخلوط های سیمان از جمله بتن مورد استفاده قرار می گیرد . مواد افزودنی های نسل قدیم بتن بر پایه لیگنو سولفونات، ملامین سولفونات و یا نفتالین سولفونات تولید می شد که مزیت های بسیار کمتری نسبت به روان کننده های بر پایه پلی کربوکسیلات اتر داشت . در ادامه توضیحات جامعی در ارتباط با آن و استفاده از به عنوان رزین سنگ مصنوعی ارائه می گردد:

رزین های پلی کربوکسیلات ، مونومر بر پایه آکریلیک اسید و حلال آب هستند با افزودنی های پایدار ساز دیگر ترکیب می شوند.  این مونومر ها دارای زنجیره ی مونومری اصلی هستند و که به پرز هایی ( زنجیره فرعی ) ختم می شود .

همانطور که در بخش مقدمه گفته شد، سنگ های مصنوعی مخلوط هایی سیمانی هستند که با استفاده از رس، رنگدانه ها و سنگدانه های با دانه بندی مخصوص ساخته می شوند.  سیمان به علت خواص چسبنده و ریزدانه بودن خود، به هم می چسبد و کلوخه کلوخه می گردد . زنجیره های اصلی پلیمری در مونومر های پلی کربوکسیلات بر روی ذرات سیمان نشسته و آن ها را باردار می کند . پرز های منفی اطراف این زنجیره های اصلی نیز با ممانعت فضایی سبب فاصله گرفتن هرچه بیشتر ذرات سیمان از هم می شود.

خب! اتفاقی که می افتد این است که رزین سنگ مصنوعی برپایه پلی کربوکسیلات سبب می شود که ذرات کلوخه کلوخه سیمان از هم فاصله گرفته و سبب آزاد سازی ملکول های آب به دام افتاده می گردد . ملکول های آب آزاد شده با ذرات سیمان واکنش می دهد و علاوه بر حصول مقاومت های بالا ، سبب افزایش روانی مخلوط سیمانی و افزایش کارپذیری مخلوط سیمانی می گردد .

مزیت های خاص رزین سنگ مصنوعی برپایه پلی کربوکسیلات اتر

همانطور که گفته شد سنگ های مصنوعی باید مقاومت بالایی داشته باشد؛ علاوه بر آن در ساخت سنگ مصنوعی از خاک رس استفاده شده و خود نیز جاذب بسیار بالای آب می باشد. پس باید رزین سنگ مصنوعی قدرت به صورتی اصلاح گردد که قدرت روان کنندگی بالایی داشته باشد تا با کاهش نسبت آب به سیمان به مقدار لازم ، مقاومت سنگ مصنوعی افزایش یابد. رزین های سنگ مصنوعی برای رسیدن به این هدف معمولا دارای طول زنجیره های اصلی طولانی تری هستند و از درصد مواد جامد بالاتری بهره می برند. هرچه زنجیره اصلی بلند تر باشد ویسکوزیته رزین کمتر شده و در نتیجه خاصیت روان کنندگی آن افزایش می یابد. افزایش میزان روان کنندگی بدین معناست که میتوان مقدار آب را به میزان بیشتری کاهش داد و مخلوط هایی با نسبت آب به سیمان حداقی ساخت. (استاندارد ملی ایران به شماره ۲۹۳۰) رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات علاوه بر دارا بودن زنجیره اصلی بلند، زنجیره جانبی کوتاهی نیز دارند که این موضوع سبب می شود علاوه بر حصول روانی بالا، سبب کاهش زمان گیرش مخلوط سنگ مصنوعی شود . موضوعی که مخصوص کارگاه های ساخت سنگ مصنوعی است که نیاز به گیرش سریع مخلوط سنگ مصنوعی دارند.

یکی دیگر از تفاوت های اساسی رزین سنگ مصنوعی بر پایه پلی کربوکسیلات با فوق روان های بتن بر پایه پلی کربوکسیلات، پایداری در دافعه ذرات سیمان است. مخلوط های سنگ مصنوعی دارای سنگدانه های با دانه بندی خاص است و در صورت استفاده از رزین نامناسب می تواند بر روند گیرش مخلوط تاثیر منفی بگذارد .

مزیت ویژه دیگری که رزین سنگ مصنوعی نسبت به فوق روان کننده های بر پایه پلی کربوکسیلات دارد کاهش حداکثری میزان هوا است . همانطور که گفته شد مخلوط های سنگ مصنوعی باید دارای کمترین میزان هوای ممکن باشند تا زیبایی آن ها حفظ شود. در حالیکه فوق روان کننده های بتن بر پایه پلی کربوکسیلات می تواند هوای بیشتری را نیز در بتن تولید کند .( استاندارد ملی ایران به شماره ۲۹۳۰)

روش مصرف رزین سنگ مصنوعی

همانطور که گفته شد ساختار مخلوط سنگ مصنوعی دارای ذرات ریزدانه است . همچنین ویسکوزیته رزین سنگ مصنوعی نیز متفاوت با افزودنی های بتنی است. لذا بهترین روش مصرف استفاده به این صورت است این رزین با استفاده از آب رقیق شود و سپس در مخلوط استفاده شود . نکته حاثر اهمیت آن است که از آب اختلاط جهت رقیق کردن استفاده شود و آب بیشتری به مخلوط اضافه نگردد. ( هر چی آب بیشتر بزنیم به مخلوط مقاومت میاد پایین و سنگ مناسب به دست نمیاد 😊

معمولا توصیه می شود که از افزودن رزین سنگ مصنوعی به مخلوط خشک سیمان اجتناب شود چراکه این کار سبب پراکندگی نامناسب این ماده در کل فضای مخلوط می شود . اگر از این شیوه اختلاط استفاده می کنید توصیه می شود یا دادن زمان مناسب اختلاط به مخلوط اجازه دهید رزین به طور کامل در مخلوط سیمانی پخش شود .

 میزان مصرف رزین سنگ مصنوعی

میزان مصرف این رزین در مخلوط سنگ مصنوعی بستگی به نوع مصالح به کار رفته شده در ساخت سنگ و همینطور شرکت سازنده رزین متفاوت است و اما به طور کلی می توان مقدار مصرف آن را در محدوده ۰٫۳ الی ۱ درصد وزن سیمان در نظر گرفت.

معمولا شنیده می شود که میزان قدرت روان کننده رزین های پایه پلی کربوکسیلات را به مقدار مواد جامد آن ربط می دهند . کما اینکه گاها دیده می شود که در کارگاه های ساختمانی با خشک کردن رزین ( یا فوق روان کننده ) درصد مواد جامد آن اندازه گیری می شود . این موضوع در همه موارد صادق نیست ! و کیفیت رزین به عوامل مختلفی بستگی دارد . همانطور که گفته شد در ساخت رزین علاوه بر مونومر های پلی کربوکسیلات ، از افزودنی های پایدار ساز و کاهنده هوای مخلوط نیز استفاده می شود که این مواد بر کیفیت رزین سنگ مصنوعی تاثیر گذار است . ( درسته که مقدار مواد جامد مهمه اما کیفیت نهایی فقط به درصد مواد جامد بستگی نداره !!)

به همین جهت توصیه می شود جهت تهیه رزین از شرکت های معتبر سازنده استفاده شده و قبل از مصرف این رزین ها، آزمایشات مختلف انجام گرفته شود.

موضوع دیگر در ارتباط با مصرف این رزین است که به دلیل میزان روان کنندگی بالای این رزین ها حتما از توزین دقیق این مواد هنگام ساخت استفاده شود . چراکه استفاده کمتر یا بیشتر از حد نیاز می تواند سبب بروز کیفیت نامطلوب گردد.

مزیت های اصلی رزین سنگ مصنوعی  

همانطور که در متن بالا اشاره شد کاربرد های رزین سنگ مصنوعی به موارد زیر خلاصه میشه:

  • کاهش میزان آب مورد استفاده
  • سهولت اجرا و و اختلاط مخلوط سیمانی
  • افزایش مقاومت و دوام سنگ مصنوعی ساخته شده
  • کاهش قابل ملاحظه هوای موجود در سنگ و عدم حفره حفره شدن سنگ
  • کاهش میزان سیمان مصرفی در ساخت سنگ مصنوعی
  • کاهش زمان قالب برداری
  • سازگاری بالا با انواع مصالح
  • افزایش میزان کارایی و روانی مخلوط و تراکم مناسب مخلوط
  • کاهش نفوذ پذیری سنگ مصنوعی ساخته شده
  • قابلیت استفاده با مواد افزودنی دیگر مانند میکروسیلیس
  • مناسب برای تولید انواع سنگ های مصنوعی با پایه سیمان


مشخصات فیزیکی و شیمیایی رزین سنگ مصنوعی

این رزین عمدتا به رنگ های قهوه ای تیره یا زرد کمرنگ تولید می شود . وزن مخصوص این رزین ها معمولا در محدوده ۱٫۱ گرم بر سانتی متر مکعب قرار می گیرد .

این رزین های فاقد یون کلر و سدیم می باشد . این رزین ها سازگاری بالای با انواع مصالح مورد استفاده دارا می باشد .

این محصول درون مخلوط سیمانی هیچگونه خاصیت اسیدی و یا بازی شدید ایجاد نمی کند .

مقدار مصرف دقیق این محصول با آزمایشات بر روی مصالح مورد استفاده مشخص خواهد شد .

در صورت استفاده از این محصول به همراه رزین ها یا مواد شیمیایی دیگر حتما با واحد آزمایشگاه مشورت نمایید .

استاندارد های مورد استفاده

این محصول بر طبق استاندارد های زیر مورد صحت سنجی قرار می گیرد:

  1. استاندارد ملی ایران به شماره ۲۹۳۰
  2. ASTM 494/C494 TYPE F
  3. ASTM 1017
  4. EN 934-2

حفاظت و نگهداری رزین سنگ مصنوعی

  • از نور مستقیم خورشید دور نگه داشته شود.
  • در هنگام انبار کردن این محصول توصیه می شود از یخ زدگی کاملا دور نگه داشته شود. ( توصیه می گردد در زیر دمای ۵ درجه سانتی گراد نگداری نشود.)
  • این ماده سمی و قابل اشتعال نیست . اما نیاز در صورت کار با آن از موارد ایمنی فردی مانند دستکش استفاده گردد .اگر این مواد بر روی چشم یا دهان ریخته شود نیاز است سریعا مورد شستشو قرار گرفته و در صورت شدید بودن آسیب به پزشک مراجعه گردد .
  • نیاز است قبل از مصرف به تاریخ تولید و انقضا محصول توجه گردد . چرا که نگهداری طولانی مدت سبب کاهش کیفیت و کارایی رزین خواهد شد.
  • در صورت استفاده مداوم توصیه می گردد از ماسک استفاده شود .چراکه گاز های انتشار یافته از این رزین می تواند در طولانی مدت سبب آسیب ریوی شود .
  • توصیه می گردد قبل از مصرف حتما برگه اطلاعات ایمنی مرتبط با محصول مطالعه شده و همچنین اصول مرتبط با ایمنی HSE مورد نظر قرار گیرد .

نویسنده : امیررضا عبدالهی

رزین سنگ مصنوعی

سخن پایانی

جایگزینی سنگ های طبیعی با سنگ های مصنوعی و همچنین دیگر مصالح نوین ساخته دست بشر موجب حفظ منابع طبیعی و کمک به کاهش. آلودگیهای محیط زیست میشود. هزینه ای که برای استفاده از مواد افزودنی نظیر رزین سنگ مصنوعی درساخت وسازها وجود دارد. در برابر دوام و پایداری نهایی و مسائل زیست محیطی ارزشمند است.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “رزین سنگ مصنوعی | رزین صادراتی | قیمت (۲۶ آبان ۱۴۰۲) | تراورتن مصنوعی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک گذاری این صفحه در شبکه های اجتماعی
پینترست
لینکدین
واتساپ
ایمیل
تلگرام
چاپ