مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

تهاتر بتن

بتن به عنوان یکی از ملات های بسیار مهم ساختمانی به شمار می رود که از مصالح مختلفی مانند سیمان، ماسه، شن و آب ساخته می شود. یکی از مباحث در رابطه با بتن بحث تهاتر است که در این مقاله می خواهیم به بررسی آن بپردازیم.

 

تهاتر چیست؟

در شرایطی که پیمانکار، سازنده و اشخاص فعال در زمینه ساخت و ساز برای تامین مصالح مورد نیاز برای ادامه ساخت با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شوند در ازای تامین کلیه خدمات مربوط و تامین مصالح مورد نیاز، واحدهای ساختمان در حال ساخت را واگذار می کنند. به این عمل که در حال حاضر با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بسیار گسترش پیدا کرده، تهاتر گفته می شود. البته انواع دیگری از تهاتر بتن نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

 

معنی لغوی تهاتر: این کلمه یکی از اصطلاحات فقه و حقوق محسوب می شود و به معنی برطرف کردن دو دین متقابل است، که بتوان آن ها را هم اندازه دانست. نام دیگر این اصطلاح پا به پا کردن است و تهاتر قهری به حالتی گفته می شود که اراده هیچ کدام از دو مدیون در انجام آن دخالت ندارد.

در واقع به این شکل دین دو طرف از هم ساقط می شود، البته لازم است دو دین هم جنس باشند. انواع تهاتر به:

تقسیم می شود.

 

در این حالت دو طرف نسبت به هم مدیون هستند و لازم است دین خود را برطرف نمایند. در صورت عمل نکردن هر کدام از طرفین به تعهد از نظر قانون قابل تعقیب و ملزم به رفع تعهد خواهد بود.

در ادامه تهاتر بتن به عنوان ماده ای که در ساخت فنداسیون، اسکلت (در ساختمان های بتنی) و … مورد استفاده قرار می گیرد را بررسی می کنیم.

 

تهاتر بتن
تهاتر بتن

 

انواع تهاتر بتن

فونداسیون و تهاتر فونداسیون

یکی از بخش های اصلی ساختمان فونداسیون است که به وسیله میلگرد و بتن ساخته می شود در این قسمت نیز برای فراهم نمودن مواد مورد نیاز می توان از روش تهاتر بتن یا سایر مصالح استفاده نمود.

به دلیل هزینه بالا در این بخش از ساختمان و کمبود نقدینگی به طور معمول سازندگان سعی می کنند با شرکت هایی که به روش تهاتر بتن و … کار می کنند، همکاری نمایند. حالا می خواهیم به صورت مختصر با فونداسیون آشنا شویم.

به طور کلی فونداسیون به مهم ترین بخش سازه گفته می شود که در ارتباط با خاک قرار دارد و وزن ساختمان را (تیر، ستون، سقف و به طور کلی تمام اجزای ساختمان به اضافه باد زلزله و باد) به زمین منتقل می کند.

برای ساخت فونداسیون به عنوان اصلی ترین عضو انتقال بار باید از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید زیرا کلیه مراحل دارای نکات خاص هستند که برای ساخت بنایی مستحکم باید به کار گرفته شوند.

اجرای فونداسیون به ۵ مرحله گودبرداری و پی کنی، ریختن و اجرای بتن مگر (بتن تراز)، آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی تقسیم می شود.

 

چرا فونداسیون می سازیم؟

در بحث تهاتر بتن به عنوان ماده اصلی سازنده فونداسیون به هدف از ساخت فونداسیون می رسیم.

 

بررسی کاربردهای فونداسیون

همانطور که می دانید این بخش از سازه هزینه های زیادی دارد و به دلیل اهمیت بالا لازم است حتما به صورت کاملا تخصصی ساخته شود. بر همین اساس چنانچه پروژه با کمبود پول نقد مواجه باشد از روش تهاتر بتن استفاده می کنند . کاربردهای فونداسیون به شرح زیر است:

 شیوه های اجرای تهاتر

تهاتر بتن را می توان به سه روش تهاتر قهری، تهاتر قراردادی و تهاتر قضائی انجام داد که در این بخش هر کدام را به صورت جداگانه شرح خواهیم داد.

 

تهاتر بتن قهری

در تهاتر بتن قهری دو طرف تعیین کننده دیون نیستند و همه چیز به حکم قانون تعیین خواهد شد.

 

تهاتر بتن قراردادی

گاهی هر دو طرف شرایط استفاده از تهاتر قهری را ندارند یا به عبارت دیگر دو دین متفاوت در کار نیست. به همین دلیل لازم است برای انجام تهاتر بتن بین دو طرف قرارداد بسته شود و تمام نکات مربوط به معامله در آن تعیین گردد.

تهاتر بتن قضایی

در صورتی که امکان انجام تهاتر بتن به دو روش قبل وجود نداشته باشد از روش تهاتر قضایی استفاده می گردد و به همین منظور دو طرف باید به دادگاه مراجعه نمایند تا شرایط برایشان تعیین گردد.

به طور کلی تهاتر بتن به شرایطی گفته می شود  که در ازای دریافت مصالح، کالایی مانند زمین یا ملک و … در اختیار شرکت های فروشو ارائه مصالح قرار داده می شود.

 

تهاتر بتن چیست؟
تهاتر بتن چیست؟

بتن ریزی چیست؟

اگر می خواهید به اهمیت تهاتر بتن پی ببرید در این بخش با ما همراه باشید. برای ساخت فونداسیون پس از آرماتوربندی نوبت به بتن ریزی می رسد. این مرحله به ریختن بتن در فونداسیون، سقف، ستون ها و … گفته می شود که خود به تجهیزات و ماشین آلاتی خاص نیاز دارد.

برای این کار از قالب استفاده می کنند. این قالب ها تا زمان گیرش بتن باقی می مانند و به شکل پذیری بتن کمک می کنند. پس از گیرش بتن قالب ها جدا می شوند.

مصرف بتن در ساختمان هایی که اسکلت بتنی دارند در مقایسه با اسکلت فلزی بیشتر است بنابراین در این شرایط به دلیل افزایش هزینه ها تهاتر بتن اهمیت بیشتری پیدا می کند.

سازه بتنی از بخش های فونداسیون و پی، ستون، پله، تیر فرعی و تیرچه، دیوار بتنی و سقف تشکیل می شود که در تمامی این بخش ها بتن مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه بتن مصرفی و حجم مورد نیاز برای پروژه افزایش پیدا کند، استفاده از تهاتر بتن قوت می یابد.

 

ساخت اسکلت بتنی به چه صورت است؟

به طور کلی ساخت اسکلت بتنی را به مراحل مختلف دسته بندی کردیم که به این شرح، توضیح خواهیم داد:

 

مزایای اسکلت بتنی

با توجه به موضوع بحث این مقاله و تهیه کردن بتن از طریق تهاتر بتن اینک می خواهیم به مزایای اسکلت بتنی ساختمان در مقایسه با اسکلت فلزی بپردازیم. البته لازم به ذکر است که هر کدام از انواع سازه مزایا و معایب خاص خود را دارند که بر اساس شرایط موجود بهترین روش انتخاب می شود.

  1. به دلیل مقاومت بالای بتن در برابر حرارت و آتش، اسکلت بتنی در برابرآتش بسیار خوب عمل می کند.
  2. این نوع اسکلت به دلیل اینکه به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد معمولا بسیار دقیق اجرا می شود.
  3. اسکلت بتنی به دلیل اینکه به صورت یک جا اجرا نمی شود و در مراحل مختلف آن را می سازند امکان پرداخت هزینه ها به صورت خرد خرد نیز به وجود می آید. البته ناگفته نماند روش تهاتر بتن در حال حاضر از سمت پیمانکاران و سازندگان با استقبال خوبی مواجه است.

به طور کلی در شرایط امروز ساخت و ساز و با توجه به هزینه های بالا و احتمال کم بودن پول نقد برای تهیه کردن بتن می توان از طریق تهاتر بتن و برای مصالح دیگر نیز به همین شیوه اقدام نمود. این روش علاوه بر ساختمان سازی برای پروژه های عمرانی و راه سازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در تهاتر بتن به ازای دریافت بتن و عملیات بتن ریزی یک واحد آپارتمان، ملک یا زمین به فروشنده مواد و مصالح ساختمانی واگذار می گردد و به این شکل هم مشکل کمبود نقدینگی حل می شود و هم کار متوقف نخواهد ماند و پیش می رود.

در این بخش به تعدادی از موارد تهاتر بتن و سایر مصالح ساختمانی اشاره خواهیم کرد: تهاتر تجهیزات ساختمان سازی با آپارتمان، تهاتر مصالح و … با مغازه، تهاتر لوازم ساخت ساختمان با باغ، زمین یا ویلا، تهاتر بتن و مواد و مصالح ساختمانی با ملک تجاری، واحدهای اداری، مسکونی و ..، تهاتر بتن و سایر مصالح ساختمانی با ارز و دلار و سهام.

 

 

برای تهاتر بتن با ملک چه مواردی باید رعایت شود؟

 انجام تهاتر بتن
برای انجام تهاتر بتن هر دو طرف باید بالغ و عاقل باشند زیرا امکان تهاتر با فرد مهجور یا صغیر وجود ندارد.

سخن پایانی

در نهایت لازم به ذکر است که در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۰۰۱۸۸۷۰۰۰

در این مقاله سعی کردیم شما را با اهمیت بتن در پروژه های ساختمانی و عمرانی، معنی تهاتر بتن ، راه های انجام و انواع آن آشنا کنیم. بحث تهاتر بتن و سایر مصالح ساختمانی در دنیای امروز و با توجه به شرایط اقتصادی بسیار گسترش یافته است و می تواند  برای انجام و پیش برد پروژه ها بسیار راه گشا باشد.

بنابراین آگاهی از شرایط انجام آن می تواند بسیار  کمک کننده باشد. به دلیل اینکه تهاتر بتن و سایر مصالح و ادوات ساختمانی یک مسئله حقوقی است پیشنهاد می کنیم قبل از انجام آن اطلاعات کافی به دست آورید و حتما از افراد با صلاحیت راهنمایی بگیرید.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *