Table of Contents
تهاتر سیمان
امروزه ساختمان سازی یکی از صنایع بزرگ و مهم محسوب می شود که به صورت گسترده در سراسر کشور انجام می شود. اما در این میان به دلیل وضعیت اقتصادی و بالا رفتن قیمت ها ممکن است سازنده یا پیمانکار با مشکل تامین بودجه و نبود پول نقد مواجه شوند. بر همین اساس شیوه هایی مانند تهاتر سیمان و سایر مصالح وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان بدون پرداخت پول نقد مصالح و خدماتی مانند بتن ریزی و … را دریافت نمود.
در مطلب پیش رو قصد داریم به این موضوع بپردازیم و با تهاتر سیمان و … ، انواع تهاتر و نقش سیمان در ساختمان سازی آشنا شویم.
مطالعه بیشتر: تهاتر بتن
سیمان چیست؟
سیمان با نام فرانسوی ciment پودری است که به منظور سفت و سخت کردن اجسام جامد و چسباندن آن ها به یکدیگر به کار می رود. البته لازم است بدانید سیمان در حالت عادی هیچگونه چسبندگی ندارد اما به محض اختلاط با آب با آن واکنش نشان می دهد و به ماده ای تبدیل می شود که قدرت چسباندن مصالحی مانند شن و ماسه به یکدیگر را دارد.
سیمان پس از خشک شدن به جسم سختی تبدیل می شود که از آن در ساخت ملات های مختلف و برای چسباندن سنگ و آجر و بلوک استفاده می کنند.
مهم ترین کاربرد سیمان را می توان در ساخت بتن دانست. این پودر در نقش چسباننده در بتن و برای چسباندن شن و ماسه به هم و ایجاد توده ای بسیار مستحکم به نام بتن به کار می رود.
کاربردهای سیمان
پس از بررسی کاربردهای سیمان به اهمیت بالای تهاتر سیمان نیز پی می بریم. این ماده به حدی در ساختمان سازی و پروژه های عمرانی نقش پررنگی دارد که بدون وجود آن انجام کارها میسر نخواهد بود.
از جمله مهم ترین کاربردهای سیمان به این شرح است:
- استفاده از سیمان در ساخت پل ها
- استفاده برای ساخت سد
- مناسب و لازم برای استفاده در ساخت کانال های آب و فاضلاب
- مناسب جهت ساخت المان و مبلمان شهری
- برای نما کاری های ساختمان
- مناسب جهت استفاده در سازه های بتنی و سیمانی
- ساخت انواع بتن
- ساخت انواع آب نما
- ساخت حوض و مجسمه های هنری و گلدان
- و ….
با توجه به کاربردهای بسیار گسترده این ماده، هزینه ها نیز افزایش پیدا می کنند و پیمانکاران و سازندگان در صورت کمبود پول برای تامین این ماده از تهاتر سیمان استفاده می کنند. حال می خواهیم بدانیم به صورت کلی تهاتر چیست و تهاتر سیمان چگونه انجام می شود.
تهاتر چیست؟
از نظر لغوی تهاتر به معنی تبادل کالا به شکلی است که دین از هر دو طرف ساقط شود. از نظر مدنی تهاتر را اسبابی برای سقوط تعهدات دو طرف می دانند به شکلی که هیچکس بدهکار دیگری نباشد.
کالاها باید باهم همجنس باشند. تهاتر به سه نوع تهاتر قهری، تهاتر قراردادی و تهاتر قضایی تقسیم می شود که برای تهاتر سیمان نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه این سه دسته را شرح خواهیم داد.
تهاتر قهری
در تهاتر از نوع قهری هیچ یک از طرفین در تعیین شیوه رفع دین دخالتی ندارند و این موضوع بر اساس قانون مشخص می گردد. در ماده ۲۹۵ قانون مدنی آمده تهاتر قهری بدون اینکه دو طرف تراضی نمایند، انجام می گردد.
تهاتر سیمان قراردادی
در این بخش به نوع دیگری از تهاتر سیمان به نام تهاتر قراردادی می رسیم که بیشترین کاربرد را در بخش ساختمانی و مصالح دارد و با نام تهاتر سیمان قراردادی شناخته می شود. در این روش شرایط تهاتر قهری وجود ندارد و ممکن است دیون هم جنس نباشند یا از نظر زمان و مکان متفاوت باشند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت امکان استفاده از تهاتر سیمان به روش قراردادی وجود دارد چرا که پیمانکار یا سازنده می تواند در ازای تامین سیمان، ملک و زمین یا …. به فروشنده واگذار کند.
تهاتر قضایی
این نوع تهاتر سیمان یا … در شرایطی مورد استفاده قرار می گیرد که بین طرفین اختلافی پیش آید و همین موضوع سبب می شود مشکل خود را از طریق دادگاه حل نمایند.
تهاتر چه مزایایی دارد؟
همان طور که گفته شد به وسیله تهاتر سیمان و مصالح دیگر می توان بدون نیاز به پول نقد مصالح مورد نیاز را تامین نمود. بر همین اساس در این بخش به ذکر مزایای روش های مختلف تهاتر می پردازیم:
- این روش در حکم تادیه دین است.
- برای جلوگیری از پرداخت کردن مکرر دیون و صرف وقت و هزینه های تعهدات دو طرفه به کار می رود.
- این شیوه روشی امن است تا دو طرف بتوانند به طلب خود برسند.
انواع تهاتر برای سیمان
برای تهاتر سیمان و سایر مصالح ساختمانی انواع مختلفی به شرح زیر وجود دارد:
- تهاتر سیمان و سایر تجهیزات ساختمانی با آپارتمان
- تهاتر سیمان و مصالح مختلف ساختمانی با مغازه
- تهاتر سیمان و اقلام مورد نیاز ساختمانی با باغ و زمین و ویلا
- تهاتر سیمان و مصالح دیگر با واحد تهاتر
- تهاتر سیمان و سایر مصالح ساختمانی با ملک تجاری
- تهاتر سیمان و انواع صالح ساختمانی با واحد اداری، مسکونی
- تهاتر سیمان با سهام، ارز و دلار
به طور کلی تهاتر به معنی مبادله پایاپای یا معاملاتی است که در آن پول رد و بدل نمی شود. این شیوه خصوصا در سالیان اخیر به دو دلیل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و با استقبال سازندگان در بخش صنعت ساختمان روبه رو شده است.
اولین دلیل در مورد گسترش تهاتر سیمان و اقلام و مصالح ساختمانی، مهم و گسترده بودن صنعت ساختمان است که در چند دهه اخیر به صورت گسترده ای انجام می شود و سود آوری در این بخش زیاد است.
اما نکته ای مهم وجود دارد و آن هم تامین پول نقد برای خرید مصالح است. گاهی پیمانکاران در ابتدا یا در میانه کار با مشکل کمبود پول مواجه می شوند و چنانچه امکان تهاتر سیمان و سایر مصالح وجود نداشت، امکان تکمیل پروژه ها از بین می رفت. اما با استفاده از تهاتر سیمان و مصالح دیگر هم دین فروشندگان پرداخت می شود و هم کارها ادامه پیدا می کنند.
تهاتر سیمان با ملک
در این روش برای تامین سیمان مورد نیاز برای ساختن بنا از روش تهاتر سیمان استفاده می شود. یعنی چه؟ یعنی اینکه به جای پول در عوض طلب فروشنده یا شرکت تهیه مصالح ملک به آن ها واگذار می شود. در این رابطه یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن هم برابر بودن قیمت ملک با مصالح است. در این صورت قیمت هر کدام بیشتر باشد در ازای مبلغ باقیمانده به طرفی که طلب بیشتری دارد، پول داده می شود.
سیمان دارای انواع مختلفی است که نوع مناسب آن با توجه به شرایط هر پروژه انتخاب می شود. در بخش بعدی انواع سیمانی که به روش تهاتر سیمان می توان تهیه را بررسی خواهیم کرد.
انواع سیمان
سیمان دارای انواع مختلفی است که بر اساس مواد تشکیل دهنده تقسیم بندی می شود و کاربردهای متفاوتی دارد. انواع سیمان به شرح زیر است:
- سیمان های منبسط شونده
- انواع سیمان حباب زا
- سیمان با خاصیت ضد آب
- سیمان با قلیایی کم
- سیمان با خاصیت ضد سولفاتی
- سیمان های آب گریز یا هیدروفوبیک
- سیمان سفید
- سیمان های پوزولانی
- سیمان با ترکیبات سرباره آهن کوره
- سیمان با درصد آلومینای بالا
- سیمان با خاصیت زودگیر کنندگی
- سیمان با حرارت زایی به میزان کم
- سیمان با مقاومت بسیار بالا (جهت استفاده در ساختمان هایی که به مقاومت بالایی نیاز دارند)
- سیمان زود مقاوم شونده (برای استفاده در شرایطی که نیاز است بتن یا ملات های مختلف در مدت زمان کمتری مقاومت خود را به دست آورند)
- سیمان های پرتلند معمولی
تمامی سیمان های معرفی شده در این بخش را می توان به روش تهاتر سیمان خریداری نمود. ناگفته نماند که سیمان پرتلند نیز خود به انواع مختلفی تقسیم می شود که به شرح زیر است:
- سیمان پرتلند نوع اول
- سیمان پرتلند نوع دوم
- سیمان پرتلند نوع سوم
- سیمان پرتلند نوع چهارم
- سیمان پرتلند نوع پنجم
برای خریداری انواع سیمان های پرتلند می توانید به روش تهاتر سیمان اقدام نمایید.
انواع سیمان ویژه
علاوه بر سیمان های ذکر شده در بخش های قبلی دو نوع سیمان سفید و رنگی نیز وجود دارد که در دسته سیمان های ویژه قرار می گیرند.
این سیمان های به طور معمول به منظور زیبایی و در دکوراسیون های داخلی، نمای خارجی، مبلمان شهری و طراحی خای مختلف به کار می روند. در صورت نیاز به سیمان زیاد برای پروژه های بزرگ امکان تهاتر سیمان وجود دارد.
انواع سیمان پرتلند آمیخته
- پوزولانی معمولی
- پوزولانی ویژه
- روباره ای یا سرباره ای
نوعی دیگری از سیمان با عنوان سیمان بنایی وجود دارد که با توجه به شرایط پروژه برای کارهای بنایی مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه به کاربرد انواع سیمان می پردازیم تا بیشتر با اهمیت سیمان و تهاتر سیمان آشنا شوید.
- سیمان پرتلند معمولی یا نوع ۱: برای کارهای معمولی مانند اسکلت سازی در ساختمان های بتن آرمه، انواع پل های بتنی، ساخت قطعات پیش ساخته بتنی، استفاده برای ساخت جداول خیابان ها، کفپوش ها، اندود ساختمان ها و برای پی سازی در صورتی که پی در معرض حمله سولفات قرار نداشته باشد. پیمانکاران برای خرید این نوع سیمان در صورت کمبود پول نقد از تهاتر سیمان استفاده می کنند.
- سیمان پرتلند سرباره یا نوع ۲: این سیمان برای کارها و پروژه های حجیم مانند انواع سد وزنی، کارهایی که در معرض حمله سولفات ها قرار دارند، و بتن ریزی و اندود کاری در هوای گرم به کار می رود و برای خریداری آن امکان تهاتر سیمان وجود دارد.
- سیمان پرتلند نوع ۳: برای ساخت بتن با مقاومت زودرس، انجام عملیات بنایی و اندودکاری در هوای سرد، بتن ریزی در شرایطی که قرار است قالب ها زودتر از زمان معمول برداشته شوند مورد استفاده قرار می گیرد.
- سیمان پرتلند نوع ۴: برای بتن ریزی در هوای گرم، انجام اندودکاری در هوای گرم و بتن ریزی های حجیم در شرایطی که پروژه در معرض حمله سولفات ها نباشد به کار می رود. در شرایط کمبود بودجه برای تامین سیمان مورد نیز از طریق تهاتر سیمان اقدام کنید.
- سیمان پرتلند نوع ۵: در شرایطی که پروژه در معرض حمله شدید سولفات ها قرار دارد از سیمان پرتلند نوع ۵ استفاده می کنند.
- سیمان سرباره: در صورت که حمله سولفات و یون کلر شدید باشد از این نوع سیمان استفاده می کنند. همچنین برای تولید بتن متراکم و با نفوذپذیری کم مورد استفاده قرار می گیرد و امکان تهاتر سیمان برای این نوع وجود دارد.
سیمان بنایی، آهکی – سرباره، آهکی – پوزولانی: از این نوع سیمان ها در کارهای بنایی، ساخت ملات ها و اندودکاری در شرایط عادی استفاده می شود.
نکاتی مهم در رابطه با تهاتر سیمان
سیمان یکی از مصالح پر مصرف در ساختمان سازی و پروژه های عمرانی است، بنابراین امکان تامین آن از طریق تهاتر سیمان وجود دارد اما به شما پیشنهاد می کنیم در زمان بستن قرارداد حتما به نکات زیر توجه کنید و در صورتی که به راهنمایی های بیشتری نیاز دارید از طریق شماره های درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.
نکات مهم تهاتر سیمان
- میزان تسویه بدهی از طریق روش تهاتر سیمان باید کاملا اصولی و مطابق با قانون باشد زیرا در غیر این صورت امکان انجام تهاتر وجود نخواهد داشت.
- میزان بدهی و هزینه های مربوط به سیمان باید با ملک، زمین با .. که برای انجام تهاتر سیمان در نظر گرفته شده برابر باشد.
- مهم ترین بخش در انجام تهاتر سیمان ، قرارداد بستن است. در این مورد باید تمامی جوانب را در نظر بگیرید و از افرادی که صلاحیت این کار را دارند کمک بگیرید.
- دو طرفی که تهاتر سیمان بین آن ها انجام می شود باید حتما بالغ و مهجور باشند زیرا امکان تهاتر بین افراد صغیر و نابالغ وجود ندارد حتی اگر یک طرف بالغ باشد.
- انجام تهاتر سیمان تنها به شرایط رضایت کامل طرفیت امکان پذیر خواهد بود.
- در صورتی که بدهی یک طرف بیشتر باشد، به عنوان مثال قیمت ملک از سیمان های خریداری شده بیشتر باشد، لازم است فروشنده سیمان مبلغ اضافه را به سازنده یا پیمانکار پرداخت نماید.
- انجام تهاتر سیمان مانند هر کالای دیگری باید به صورت کاملا قانونی انجام شود.
در این مقاله با سیمان، انواع آن، تهاتر سیمان و روش های انجام این کار همچنین نکات مهم در رابطه با انجام تهاتر سیمان آشنا شدیم. این مسئله با توجه به گسترش ساختمان سازی و نیاز به سیمان اهمیت بسیاری پیدا می کند و ما سعی کردیم در این متن شما را با مسائل مربوط به تهاتر سیمان آشنا کنیم.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر حتما با ما در تماس باشید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما دوستان عزیز خواهند بود.
شماره تماس: ۰۹۰۰۱۸۸۷۰۰۰