مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

تهاتر بلوک سیمانی

مبحث صنعت ساختمانی در دنیای امروز بسیار گسترده است و شاخه ها و نکات فراوانی دارد. یکی از مهم ترین نکات در این رابطه تامین منابع مالی پروژه های مختلف ساختمانی است. در این بخش به تفسیر یکی از شیوه های تامین مصالح ساختمانی و به طور خاص بلوک سیمانی با عنوان تهاتر بلوک سیمانی خواهیم پرداخت. برای آشنایی با این مبحث مهم که در سال های اخیر بسیار رواج پیدا کرده است، متن را تا انتها بخوانید.

تهاتر بلوک سیمانی
تهاتر بلوک سیمانی

 

بلوک سیمانی چیست؟

مهم ترین موضوعی که در این مقاله به آن می پردازیم، تهاتر بلوک سیمانی است اما در ابتدا می خواهیم بدانیم بلوک سیمانی چیست و چه کاربردهایی دارد.

بلوک سیمانی را می توان یکی از اصلی ترین و متداول ترین انواع بلوک ها در ساخت و ساز دانست. به دلیل کاربرد گسترده ای که دارند در انواع و ابعاد مختلفی ساخته می شوند تا امکان به کارگیری آن ها در بخش های مختلف ساختمان وجود داشته باشد.

در انتخاب بلوک مناسب عواملی همچون شرایط اقلیمی، نوع پروژه، وزنی که به عضو وارد می شود و … دخیل هستند. تهاتر بلوک سیمانی یکی از روش های تامین آن است که در مورد تهاتر و نکات آن توضیح خواهیم داد.

تهاتر به چه معناست؟

تهاتر در شرایطی به کار می رود که شخصی هم به شخص دیگر بدهکار است و هم از او طلب دارد. چنانچه این بدهی و طلب با هم برابر یا اصطلاحا یر به یر باشند می توان برای ساقط شدن دیون از هر دو طرف از تهاتر استفاده نمود.

در کل اگر بخواهیم به معنای لغوی تهاتر بپردازیم از کلمات تبادل کالا، پایاپای، مساوات و برابر شدن استفاده می کنیم.

در حقوق و فقه نیز تهاتر به ساقط شدن تعهد به دلیل اینکه دو طرف به هم بدهکار هستند، گفته می شود. این رفع دین باید بر مبنای خرد انسانی انجام شود و در شرایطی انجام می گیرد که دو طرف به هم بدهکار باشند. تهاتر در ساخت و ساز برای تامین مصالح ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و تهاتر بلوک سیمانی نیز یکی از آن هاست.

به طور کلی تهاتر به سه روش قهری، قراردادی و قضایی انجام می شود.

 

 

تهاتر قهری

این نوع تهاتر بر اساس قانون مدنی ماده ۲۹۵ انجام می شود و در آن بدون اینکه طرفین تراضی نمایند یا دخالتی داشته باشند، رفع دین انجام می گیرد. در این شیوه قانون تعیین کننده همه چیز است و دو طرف دخالتی در آن نخواهند داشت.

 

تهاتر قراردادی

مواقعی ممکن است دو طرف شرایط تهاتر قراردادی را نداشته باشند. در این صورت همچیز مطابق با شرایط و تمایل و توافق دو طرف انجام می شود.

در این نوع تهاتر دیون می توانند از یک جنس نباشند یا زمان و مکان آن ها متفاوت باشد. برای تهاتر قهری بین دو طرف قرارداد بسته می شود و تهاتر بلوک سیمانی یکی از انواع آن به شمار می رود.

 

تهاتر قضائی

این نوع تهاتر در شرایطی اتفاق می افتد که بین دو طرف اختلاف به وجود آید بنابراین به دادگاه مراجعه می کنند تا اختلاف آن ها توسط دادگاه حل شود. لازم به ذکر است که در این روش چه در مورد تهاتر بلوک سیمانی و چه انواع دیگر، رای دادگاه حتما باید اجرا شود.

 

 

بررسی استانداردهای بلوک

با توجه به توضیحاتی که در بخش های قبلی در مورد تهاتر گفته شود، تهاتر بلوک سیمانی به شرایطی گفته می شود که معمولا پیمانکاران و سازندگان برای تامین بلوک و سیمان با کمبود منابع مالی مواجه می شوند و به منظور رفع این مشکل در قبال دریافت بلوک سیمانی واحد یا زمین به فروشنده واگذار می کنند.

 

ابعاد بلوک سیمانی

بر اساس استاندارد ISIRI 70-1 باید جمع طول قطعات توپر بیشتر از تمام طول همان جهت است و در قسمت های پر، سطح باید بیشتر از ۵۰ درصد از سطح کل بلوک باشد.

همچنین برای ضخامت دیواره ها حداقل ۳ سانتی متر در بلوک های کوچک و ۴ سانتی متر در بلوک های متوسط و بزرگ در نظر گرفته شده است. برای تهیه کردن انواع بلوک ها در ابعاد مختلف امکان تهاتر بلوک سیمانی وجود دارد.

 

بلوک های سیمانی از نظر جرم به سه دسته سنگین، نیمه سبک و سبک تقسیم می شوند.

 

بررسی بلوک سنگین سیمانی

به بلوک هایی گفته می شود که چگالی آن ها بیشتر از ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. این بلوک ها قسمت هایی تو خالی دارند که در زمان استفاده با شن و ماسه پر می شوند، همین مسئله وزن آن ها را نسبت به سایر بلوک ها بیشتر می کند.

از نظر ابعاد نیز در مقایسه با بلوک های دیگر ابعاد بزرگتری دارند و از ضخامت بیشتری نیز برخوردارند.

نکته مهم در رابطه با بلوک سیمانی سنگین اینکه وزن بیشتر مقاومت فشاری آن را افزایش می دهد و در صورت نیاز به آن در پروژه می توان به وسیله تهاتر بلوک سیمانی و بدون پرداخت پول نقد آن را تهیه نمود.

 

بررسی بلوک نیمه سبک سیمانی

به بلوک هایی که دارای چگالی بین ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب هستند بلوک نیمه سبک گفته می شود. این نوع بلوک کاربردهای مختلفی دارد و در صورت کمبود بودجه از طریق تهاتر بلوک سیمانی تامین می شود.

 

بررسی بلوک سبک سیمانی

همان طور که از نام این نوع بلوک مشخص است در مقایسه با انواع دیگر وزن کمی دارد و در صورت کمبود بودجه به وسیله تهاتر بلوک سیمانی تامین می شود. این بلوک ها دارای چگالی کمتر از ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب هستند و برای ساخت سقف های تیرچه بلوک مورد استفاده قرار می گیرند.

درست است که بلوک سبک وزن کمتری در مقایسه با انواع دیگر دارد اما مقاومتش خوب و قابل قبول است. در بخش بعدی انواع بلوک سیمانی سبک را معرفی می کنیم.

 

 

هر کدام از انواع بلوک ها مزایا و معایبی دارند و در شرایط خاص و مناسب مورد استفاده قرار می گیرند. جنانچه سازنده یا پیمانکار برای خرید بلوک سیمانی با کمبود بودجه مواجه شود، تهاتر بلوک سیمانی انجام می دهد.

 

چرا از بلوک سیمانی استفاده کنیم؟

بلوک سیمانی مزایایی دارد که استفاده از آن را گسترش می دهد و همین مساله تهاتر بلوک سیمانی را افزایش می دهد. چند مورد از مهم ترین مزایای بلوک سیمانی به شرح زیر است:

اما این مصالح ساختمانی مهم معایبی هم دارد که در قسمت بعدی به آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

عیب های بلوک سیمانی

 

بررسی انواع بلوک از نظر ظاهر

بلوک ها بر اساس شکل ظاهری نیز به انواع مختلفی تقسیم می شوند. بر همین اساس می توان به بلوک تو خالی باربر، آجر بتنی، بلوک توپر و بلوک تو خالی غیر باربر اشاره نمود. بلوک های غیر باربر در اعضای غیر سازه ای و بلوک های باربر در اعضای سازه ای به کار می روند، بنابراین به طور معمول در اکثر پروژه ها به کار می روند و در موقع نیاز تهاتر بلوک سیمانی بین سازنده و فروشنده انجام می شود.

 

 کاربرد بلوک های سیمانی

در این بخش به بررسی کاربردهای مهم بلوک سیمانی می پردازیم که به واسطه ی آن به اهمیت شناخت تهاتر بلوک سیمانی نیز پی خواهیم برد.

 

ویژگی های بلوک سیمانی سالم

تهاتر بلوک های سیمان
به بلوک هایی که دارای چگالی بین ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب هستند بلوک نیمه سبک گفته می شود. این نوع بلوک کاربردهای مختلفی دارد و در صورت کمبود بودجه از طریق تهاتر بلوک سیمانی تامین می شود.

انواع تهاتر بلوک سیمانی

به طور کلی تجهیزات ساختمانی به کلیه لوازمی مانند آجر، فلز، خاک رس، بلوک سیمانی و … گفته می شود که برای اجرای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند و جالب است بدانید که علاوه بر تهاتر بلوک سیمانی و کلیه مصالح ساختمانی برای انجام خدمات هم می توان تهاتر انجام داد.

برای خرید، انواع تهاتر مانند تهاتر بلوک سیمانی با ملک، تهاتر با زمین، تهاتر بلوک سیمانی با باغ یا ویلا، تهاتر بلوک سیمانی با ارز، تهاتر با واحد تجاری، مغازه و … وجود دارد که با توجه به توافق طرفین شرایط مشخص و قرارداد منعقد می گردد.

با توجه به مباحث حقوقی این عمل پیشنهاد می کنیم قبل از انجام هرکاری به طور کامل در مورد تهاتر بلوک سیمانی و سایر مصالح اطلاعات به دست آورید و از افراد با صلاحیت مشورت بگیرید.

 

دلایل انجام تهاتر بلوک سیمانی

 

تهاتر بلوک سیمانی به این معنی است که سازنده در قبال دریافت بلوک به جای پرداخت وجه نقدی از واحدهای همان ساختمان یا زمین و … به فروشنده واگذار می کند.

 

بررسی محصولات تهاتری

مزایای بلوک سیمانی

با تهاتر بلوک سیمانی می توان به مقدار مناسب بلوک برای ساخت استند گلدان، نیمکت در محوطه های باز، ساخت قفسه مخصوص نگهداری کتاب، ساخت کباب پز، گلدان و پروژه های ساختمانی استفاده نمود.

 

شرایط تهاتر بلوک سیمانی

مطالعه بیشتر: تهاتر شن و ماسه

در این مقاله سعی کردیم شما را با تهاتر بلوک سیمانی ، شرایط انجام، کاربردهای بلوک سیمانی و … آشنا کنیم. با توجه به اهمیت بالای تهاتر انجام آن باید به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای انجام شود، کارشناسان ما در کنار شما خواهند بود. چنانچه به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۰۰۱۸۸۷۰۰۰

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *