مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

کف سازی بتن در قزوین

در مقاله مربوط به کف سازی بتن به طور کامل در ارتباط با فرآیند اجرایی کف سازی های بتنی در سوله ها و محوطه ها توضیحات مفصلی ارائه شد.  در این قسمت قصد داریم این مورد را اندکی شخصی سازی کرده و به طور خاص در ارتباط با کف سازی بتن در قزوین مطالبی را ارائه کنیم.
کارخانجات فعال موجود در قزوین

با اندکی سرچ در اینترنت و صنعت فعال در شهر قزوین متوجه می شویم که کارخانجات مهمی نظیر کاغذ سازی، کارتن سازی ، ریسندگی و بافندگی و قطعه سازی در شهر قزوین قرار گرفته اند. به همین دلیل سعی می شود طراحی کف سازی بتن در قزوین متناسب با نیاز های آن ارائه شود.

کف سازی بتن در قزوین

طراحی قدم به قدم:

الف) آرماتور بندی : کارخانجات قطعه سازی و یا کاشی و سرامیک معمولا محل عبور و مرور لیفت تراک های سنگین وزن و یا دستگاه های عظیم الجثه است.  به همین دلیل معمولا توصیه می شود که بتن ریزی کف آن به طور مسلح انجام گیرد. برای این کار معمولا از شبکه آرماتور گذاری متشکل از دو شبکه میلگرد عمود بر هم استفاده می شود.

همانطور که در بخش مطالب مربوط به کف سازی بتن به طور مفصل توضیح داده شد این شبکه آرماتور علاوه بر نقش باربری و جلوگیری از وقوع ترک های خمشی و کششی ، می تواند به عنوان آرماتور های حرارتی نیز استفاده شود و از ترک خوردگی بتن کف ناشی فرآیند گیرش و خشک شدن جلوگیری کند. معمولا از آرماتور های اندازه ۱۰ تا ۱۴ جهت مش بندی و آرماتور گذاری کف یک کارخانه یا سوله استفاده می شود.

جهت آرماتور بندی کف یک سوله توصیه می شود حتما از اسپیسر های پلاستیکی یا بتنی استفاده شود.  اسپیسر با ایجاد فضای کافی جهت کاور بتن از خوردگی آرماتور ها در طول عمر بهره برداری سازه جلوگیری می کند.

ب) بتن ریزی کف: همانطور که در بخش اول گفته شد به علت وجود صنایع سنگین در شهر قزوین بتن ریزی کف سازی در قزوین باید دارای مقاومت و دوام زیادی باشد.  به همین دلیل پیشنهاد می گردد از ژل میکروسیلیس الیاف دار یا افزودنی های روان کننده بتن با قابلیت حفظ ویسکوزیته به همراه الیاف پلی پروپیلن جهت تقویت و مسلح سازی بتن استفاده گردد.  از بین دو گزینه فوق استفاده از ژل میکروسیلیس الیاف دار به دلیل افزایش مقاومت های مکانیکی بتن، اختلاط بهتر الیاف پلی پروپیلن در بتن و افزایش دوام و نفوذ ناپذیری بتن ، اولویت دارد.

آب انداختگی و جداشدگی بتن موضوعی رایج در هنگام بتن ریزی کف سازی های بتنی است. این موضوع خصوصا در کارخانجات صنایع سنگین مانند کارخانجات موجود در شهر قزوین از اهمیت ویژه تری برخوردار است. تجمع آب در سطح بتن و بروز پدیده آب انداختگی سبب ضعیف شدن لایه سطحی بتن شده و سبب بروز ترک خوردگی بتن در هنگام عبور و مرور وسایل نقلیه سنگین  و لیفت تراک ها می شود.  استفاده از ژل میکروسیلیس الیاف دار به دلیل دارا بودن پودر میکروسیلیس و افزودنی های روان کننده با قابلیت حفظ ویسکوزیته به دلیل دارا بودن از رزین های جذب کننده آب می توانند آب انداختگی و جداشدگی در بتن کف را به طرز محسوسی کاهش دهند.

ج) انجام عملیات ماله پروانه پس از عملیات بتن ریزی نیاز است سطح بتن تسطیح شود تا فضای مورد نیاز جهت اجرای کف سازی های بعدی ( پایه سیمان ، پایه رزین) فراهم گردد. در صورتی که بخواهیم از کف سازی های پایه سیمانی از نوع ملاتی یا خشکه پاش استفاده کنیم، لازم است پس از گیرش اولیه بتن و قبل از گیرش ثانویه بتن ملات یا پودر خشکه پاش بر روی سطح بتن قرار داده شود.  سپس عملیات تسطیح و ماله کشی به وسیله ماله پروانه های دستی یا برقی انجام می گیرد. مزیت اصلی ماله پروانه نسبت به شمشه کشی های سنتی افزایش سرعت ماله کشی و افزایش کیفیت سطح نهایی اجرا شده می باشد.

کف سازی بتن در قزوین

در صورتی که بخواهیم از کف سازی های رزینی مانند کف سازی های اپوکسی یا پلی اورتان به عنوان پوشش نهایی کف استفاده کنیم ، باز هم باید بتن کف به وسیله ماله پروانه تسطیح گردد.

د) اجرای عملیات کف سازی رزینی در قزوین همانطور که گفته شد در شهر قزوین صنایع سنگینی همچون قطعه سازی و کف سازی قرار دارد.  وجود پتانسیل بروز ضریه و بار سنگین در کارخانجات قطعه سازی و احتمال وجود مواد شیمیایی مختلف در کارخانجات کاغذ سازی و نظایر آن ایجاب می کند که کفپوش نهایی کار به صورت اپوکسی یا پلی اورتان اجرا گردد.

کفپوش های اپوکسی با دارا بودن ویژگی هایی همچون مقاومت در برابر ضربه و بار مکانیکی ، مقاومت در برابر  مواد شیمیایی و مقاومت در برابر رطوبت ، معمولا جزء کف پوش های بسیار محبوب در صنایع مختلف به شمار می رود.

نحوه اجرا این کف پوش ها بدین صورت اند که پس از اجرای بتن با کیفیت در کف و تسطیح آن به وسیله ماله پروانه ، باید مدتی صبر کرد تا بتن به مقاومت مطلوب برسد.  به دلیل ماهیت شکننده بودن اپوکسی ، در صورتی که بتن کف به هر علت دچار ضربه ، ترک یا خرابی شود ،کف پوش اپوکسی نهایی نیز آسیب می بیند.

پس از کسب مقاومت مورد نظر بتن باید سطح بتن کاملا از هرگونه رطوبت ، روغن ، گرد و غبار و آلودگی پاک گردد.  در صورتی که در مواردی بتن دچار ترک یا خرابی شده است نیاز است تا این نقاط به وسیله مواد مناسب مانند ترمیم کننده های بتنی یا گروت تعمیر گردد.

پس از عملیات آماده سازی سطوح پرایمر مخصوص کف سازی اپوکسی بر روی سطح اجرا می گردد.  اجرای پرایمر سبب افزایش چسبندگی سطح بستر و آمادگی آن برای اجرای کف پوش اپوکسی می شود.

پس از اجرای پرایمر ، لایه میانی کف پوش اپوکسی ، که لایه ای با مقاومت مکانیکی بالا است ، اجرا می گردد.  این لایه عموما ضخامتی معادل با ۲ الی ۳ میلی متر داشته به طور کاملا یکپارچه بر روی سطح بستر پخش و تسطیح می گردد.

در نهایت یک لایه رنگ اپوکسی به عنوان لایه نهایی (top coat)  به وسیله غلتک بر روی سطح اجرا می گردد.