مشاوره تکنولوژی بتن و افزودنی های بتن

سیمان جزء مصالح کاربردی و پایه در هر نوع ساخت و سازی می‌باشد. برای استفاده از سیمان با بالاترین کیفیت، شرایط نگه‌داری حائز اهمیت است. سیلوی سیمان بهترین مکان برای نگه‌داری طولانی مدت این محصول است که علاوه بر حفظ کیفیت سیمان، استفاده از آن را راحت نموده و از هدر رفت سیمان جلوگیری می‌کند.

کاربرد سیلوی سیمان

بچینگ پلانت دارای اجزای مختلفی می‌باشد که یکی از قسمت‌های اصلی آن سیلوی سیمان است. یکی از معضلات مصرف سیمان کلوخگی و گیرش جزئی آن در مجاورت با هوای مرطوب و یا آب می‌باشد.

سیمان حالت پودری دارد که این حالت باید در بالاترین کیفیت حفظ شود، در غیر این صورت اگر کلوخه‌های ایجاده شده با فشار دست از بین بروند می‌توان از این سیمان با انجام آزمایشات مقاومت فشاری ملات ماسه سیمان و افت وزنی، در مصارف غیر سازه‌ای استفاده نمود و در غیر این صورت نباید از این سیمان در هیچ زمینه‌ای استفاده گردد.

برای به صفر رساندن این مشکل اساسی که موجب ضرر اقتصادی و هدر رفت مصالح و زمان می‌شود استفاده از سیلوی سیمان در بچینگ پلانت بهترین گزینه می‌باشد. سیلوی سیمان با خاصیت نفوذ ناپذیری خود، از رسیدن هر نوع رطوبت به این محصول جلوگیری می‌کند.

سیلوی سیمان
سیلوی سیمان

طراحی سیلوی سیمان

اجزای تشکیل دهنده‌ی سیلوی سیمان عبارتند از: بدنه سیلو، لوله تغذیه و لوله تخلیه، پمپ هوا، محفظه غبارگیر و نردبان.

سیلوی سیمان در دو نوع بتنی و فلزی طراحی می‌شود. جنس ورقه‌های بکار رفته در طراحی سیلوی سیمان فلزی، آهنی و یا فولادی می‌باشد. ضخامت ورقه‌ی فولادی بکار رفته در قسمت انتهایی سیلوی سیمان حداقل ۵ میلی‌متر است و به تدریج این ضخامت تا قسمت‌های بالایی به ۳ میلی‌متر می‌رسد.

سیلوی سیمان به صورت استوانه‌ای طراحی شده است. قسمت پایین این سیلو مخروطی شکل است تا تخلیه به راحتی صورت گیرد. شیب این قسمت باید حداقل۵۰ درجه باشد تا به راحتی توسط نیروی ثقل، انتقال صورت گیرد. انتهای قیف سیلوی سیمان باید ۵ متر از سطح زمین فاصله داشته باشد و قطر مناسب آن ۲۰ سانتی‌متر می‌باشد.

در قسمت بالای سیلوی سیمان دریچه‌ای طراحی شده که کاربرد آن عبور هوا به درون سیلوی سیمان است تا از عرق کردن سیمان جلوگیری شود. این دریچه توسط کلاهکی پوشیده می‌شود. دریچه‌های سیلو باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که ابتدا سیمان قدیمی تخلیه شود.

 سیلوی سیمان طبق نوع پروژه و با درخواست مشتری در حجم‌های متعارف مختلف ساخته می‌شود. همچنین نردبانی برای دستری به قسمت بالای سیلوی سیمان تعبیه شده است. در قسمت سیستم هوادهی به دلیل جلوگیری از ایجاد رطوبت، هوا خشک‌کن و یا رطوبت‌گیر باید تعبیه ‌شود.

مکنده هوا و شیر ورودی هوا برای تنظیم فشار سیلوی سیمان تعبیه شده‌اند. فشار پایین در سیلوی سیمان منجر به کمانش بدنه و عدم خارج شدن مناسب سیمان می‌شود و پر واضح است که فشار بالا نیز در سیلوی سیمان خطر آفرین است.

ارتفاع سیلوی سیمان حداکثر ۱۵ متر می‌باشد تا به راحتی توسط ماشین‌آلات مناسب پر شود و همچنین به سیمان‌های انتهای سیلو فشار زیادی وارد نشود.

انواع سیلوی سیمان

سیلوی سیمان به طور کلی بر اساس حجم، نوع ساخت، ثابت و متحرک بودن آن تقسیم بندی می‌شوند.

  1. سیلوی سیمان معمولا در حجم‌های ۵۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۵۰،  ۲۰۰ و ۵۰۰ تن طراحی می‌شوند.
  2. سیلوی سیمان با جوشکاری، پیچ و مهره‌ و یا با دستگاه رول فرمینگ و سیمر ساخته‌ می‌شوند. سیلوی سیمان جوشی، اتصالاتی پیوسته دارد و توسط تریلی کفی معمولی و یا با کمرشکن حمل می‌شود. سیلوی سیمان پیچی به صورت چند قطعه، به محل منتقل می‌شود و قابل مونتاژ می‌باشد. اکثرا ظرفیت این سیلو بیش‌از ۱۵۰ تن می‌باشد
  3. سیلوی سیمان متناسب با شرایط پروژه یا بر روی فنداسیونی مناسب به صورت ثابت قرار می‌گیرد و یا به صورت متحرک ساخته می‌شود. سیلوی سیمان موبایل از کمترین ظرفیت برخوردار است، ظرفیت این سیلوی سیمان ۱۰ الی ۳۰ تن می‌باشد. بعد از آن سیلوی سیمان پرتابل با ظرفیت ۳۰ الی ۶۰ تن موجود می‌باشد. همچنین سیلوی سیمان ثابت با ظرفیت‌هایی در محدوده ۶۰ الی ۲۵۰ تن طراحی و راه اندازی می‌شود.

مزایا طراحی و راه اندازی

توصیه‌های کاربردی در رابطه با راه اندازی

سیلوی سیمان
سیلوی سیمان


نکات ایمنی در راه اندازی سیلوی سیمان برای بچینگ پلانت

 

گردآورنده: ستاره خانکی