تبلیغات چیست؟
قبل از سخن درباره تبلیغات در صنعت بتن ضروری است تا مقدمه ای در خصوص مفهوم تبلیغ ارائه شود.
به طور کلی، واژه تبلیغات به کلیه اقداماتی اطلاق می شود که با تولید اطلاعات، سعی در فروش و یا معرفی یک کالا را دارد.
اگرچه ممکن است کالا به صورت حقیقی (فیزیکی) و یا مجازی باشد. یا به عبارت دیگر اصلا کالایی در میان نباشد.
برای درک بهتر این موضوع باید این نکته را یادآور شویم که در تعریف جامع تر، واژه تبلیغات به معنی ابلاغ یک پیام از طریق یک رسانه به گروهی معین، با صرف هزینه می باشد.
از این تعریف چنان استنباط می شود:
- شرط اصلی تبلیغات، یک هدف مشخص می باشد.
- هدف از تبلیغ ارسال پیام به گروه های متفاوت مردمی می باشد.
در واقع هدف تبلیغ القای یک پیام مشخص به یک مخاطب خاص می باشد. این پیام ممکن است منشا مختلفی داشته باشد، برای مثال:
*پیام تجاری
*پیام بازرگانی
*پیام سیاسی
*پیام اجتماعی
*پیام فرهنگی و غیره.
همانطور که گفته شد تبلیغات مخاطبان خاصی نیز دارد. ممکن است مخاطب یک پیام تبلیغاتی گروه های سنی مختلف، گروه های شغلی متفاوت و مواردی از این قبیل باشد.
برای مثال برای تبلیغات کلاس های آموزشی و تقویتی بهتر است بر روی مدارس و اماکنی که تردد دانش آموزان در آنها بیشتر است تمرکز کنید.
یا برای تبلیغات در زمینه بتن بهتر است به سراغ واحد های در حال احداث و پروژه های فعال باشید. اما نکته مشترک تمامی امور تبلیغاتی ارسال پیام به مخاطب می باشد.
تاریخچه تبلیغات
با آشنایی با واژه تبلیغ و تبلیغات شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که تاریخچه تبلیغات، به چه زمانی بر می گردد و یا به عبارت دیگر انسان از چه زمانی با تاثیر تبلیغات در صنایع آشنا شد؟
برای پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که نیاز به تبلیغ کردن از نیاز به خرید و نیاز به فروش سرچشمه می گیرد.
چه بسا انسان های نخستین قبل از زمان اختراع پول، برای تبادل کالاهای خود از واژگانی تبلیغاتی استفاده می کرده اند. تا شانس بیشتری برای تبادل داشته باشند. بدیهی است که تبلیغ تاثیر به سزایی در معرفی ویژگی های یک محصول دارد.
اما آنچه امروزه ما به عنوان تبلیغات می شناسیم ریشه در اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم میلادی در آمریکا دارد. با انقلاب صنعتی فرانسه و رشد و رونق تولید محصولات مختلف در کارخانه ها، نیاز به تبلیغ محصول و سبقت از رقیبان را ایجاد می کرد.
همین موضوع عامل رشد و تکامل تبلیغات شناخته می شود. البته نباید از تاثیر ویژه اختراع ماشین چاپ توسط گوتنبرگ در سال ۱۴۵۰ میلادی نیز چشم پوشی کرد.
تاثیر تبلیغات در صنعت
بدیهی است که نمی توان از تاثیر ویژه تبلیغات در صنایع مختلف چشم پوشی کرد. تبلیغ تاثیر به سزایی در معرفی ویژگی های یک محصول دارد.
برای مثال در صنعت بتن با معرفی ویژگی های شاخص قطعات بتنی پیش ساخته با به کارگیری روش های تبلغاتی جذاب، می توانید شانس فروش محصولات خود را افزایش دهید. البته ناگفته نماند که تبلیغات هزینه های زیادی نیز در بر خواهد داشت.
شما به عنوان تولید کننده و یا ارائه دهنده ی یک محصول موظفید اطلاعات و ویژگی های محصول را ارائه دهید.
اما اگر با صرف کمی هزینه بیشتر از ترفند ها و شگردهای تبلیغاتی استفاده کنید می توانید مخاطب خود را ترغیب کنید تا از محصول شما استفاده کنند.
به عبارت دیگر عملکرد تبلیغات به شرح زیر است:
- بلد کردن یک ویژگی شاخص
- ارسال یک پیام جذاب به مخاطب
- دلایل کافی برای برتری نسبت به رقیبان
- متقاعد کردن مخاطب برای خرید محصول شما.
تبلیغ کردن یکی از روش های هوشمندانه سرمایه گذاری و آینده نگری است. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از کمپانی ها بیش از ۷۰ درصد از درآمد خود را به تبلیغات اختصاص می دهند.
بدیهی است که نتیجه و سود این سرمایه گذاری هوشمند در آینده ای نه چندان دور مشخص خواهد شد.
در تبلیغات شما می توانید با بهره گیری از اینفوگرافیک، موسیقی، ویدیو، پوستر، عبارت های کوتاه و به یاد ماندنی و غیره تاثیر پیام را در ذهن مخاطب، به یاد ماندنی تر کنید. در ادامه به خوبی با انواع راهکار های تبلیغاتی آشنا می شوید.
چگونه تبلیغ کنیم؟
اگر شما تولید کننده و یا ارائه دهنده یک محصول در یک صنعت خاص هستید، دیر یا زود به فکر استفاده از تبلیغات برای افزایش میزان فروش خود خواهید بود.
نکته ای که اهمیت دارد این است که در حوزه تبلغات اهمیتی ندارد که کیفیت محصولات شما در چه اندازه ای است.
شما می توانید با استفاده از ترفند های تبلیغاتی جذاب، مخاطبان و مشتریان خود را جذب کنید و میزان فروش سالیانه خود را افزایش دهید.
بدیهی است اگر محصولات شما از کیفیت بالایی برخوردار نباشند. دیر یا زود مشتریان خود را از دست خواهید داد. اما فرض کنید که شما در صنعت خود یکه تاز هستید و کیفیت محصولات و استاندارد برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است. شما تصمیم می گیرید تا از یک شعار تبلیغاتی برای گسترش کسب و کار و تبلیغات در صنعت بتن استفاده کنید.
بعد از این که مخاطبان کیفیت محصولات شما را از نزدیک تجربه کردند، شعار تبلیغاتی شما دیگر فقط یک شعار ساده نخواهد بود. بلکه عبارتی ماندگار است که نماینده ی برند و محصولات شما در صنایع تبدیل خواهد شد.
نحوه تبلیغ کردن
اما چگونه تبلیغات کنیم؟ پاسخ به این سوال ساده است. کافی است تا با یک متخصص تبلیغات و یا یک شرکت تبلیغاتی مشورت کنید تا با تمامی خدمات و بازه ی قیمتی شرکت مورد نظر آشنا شوید.
شرکت های تبلیغاتی با تخصص و تجربه ای که در این زمینه دارند به خوبی کار را پیش می برند، اما آیا راه ساده تر و ارزان تری برای این امر وجود دارد؟ بلی.
بله راهکار های کم هزینه تری برای تبلیغات وجود دارد. اگر صاحب یک کسب و کار تازه کار هستید و به تازگی وارد صنعت شده اید. و صرف هزینه های بالای تبلیغاتی صرفه اقتصادی چندانی برای شما ندارد. به سادگی می توانید از سایت های ثبت آگهی استفاده کنید.
امروزه وبسایت های بسیاری در زمینه ثبت آگهی رایگان فعالیت می کنند که شما می توانید به راحتی در آن ها عضو شده و آگهی خود را ثبت کنید.
کافی است تا یک متن مفید و جامع برای معرفی کسب و کار خود تدوین کرده و با یک عبارت یا جمله ویژه، برند خود را در این سایت ها تبلیغات کنید.
می توانید راه های ارتباطی خود را در آگهی ثبت کنید:
- شماره تلفن
- شماره واتساپ
- ایمیل
- وب سایت شخصی
- آدرس و ..
همانطور که گفته شد خدمات ثبت آگهی بسیاری از این وب سایت ها رایگان است اگرچه لازم است شما برای افزایش بازدید آگهی خود و شانس بیشتر، کمی دست به جیب شوید.
به هر حال این روش هزینه های به مراتب پایین تری برای شما داشته و برای کسب و کارهای جزئی و تازه کار بسیار مناسب است.
شناسایی مخاطبان
راهکار های زیادی برای تبلیغ در صنعت بتن و یا تبلیغات یک کالا وجود دارد. ممکن است مخاطب بعضی از روش های تبلیغاتی، گروه های مشخصی از مردم بوده و یا بعضا دارای مخاطبان عمومی و حتی جهانی باشند.
نوع مخاطبان تا حدود زیادی به زمینه فعالیتی شما بستگی دارد. اجازه دهید تا با یک مثال مفهوم فوق را برای شما روشن تر کنم:
فرض کنید که شما در صنعت بتن و در زمینه بتن آماده و قطعات پیش ساخته فعالیت می کنید، اگرچه آشنایی عموم مردم با صنعت بتن و یا برند اختصاصی شما خالی از لطف نیست.
اما آیا موافق هستید که مخاطبان ویژه ی شما شامل افرادی می شود که در حوزه تخصص شما فعالیت می کنند و یا عمدتا نیازمند به خرید محصولات شما هستند؟
برای مثال کارفرمایان، مهندسان عمران، مهندسان ناظر، مهندسان ساختمان، معماران، پیمانکاران، آزمایشگاه های مرتبط و غیره. به این ترتیب آیا منطقی است که تبلیغات شما شامل دیوار نویسی که مدرسه ابتدایی باشد؟ طبیعتا خیر. اگرچه (هر مکانی تاثیر تبلیغاتی به خصوصی دارد ولی ممکن است درصد آن بسیار پایین باشد).
انواع روش های تبلیغاتی
در هر صورت همانطور که ذکر شد راه های بسیار برای تبلیغات وجود دارد که عبارتند از:
- ثبت آگهی در مجلات، روزنامه ها و نشریات
- ثبت آگهی در وب سایت ها
- بنر های تبلیغاتی در وب سایت های معتبر با بازدید بالا
- تبلیغات اینترنتی (ایمیل های تبلیغاتی، ویدیو ها و …)
- پیامک های تبلیغاتی
- ساخت تیزر و یا پیام بازرگانی تلوزیون
- پیام های بازرگانی در رادیو
- استفاده از تبلیغات در بستر فضای مجازی
- ساخت تیزر برای سایت های همچون آپارات
- تراکت و یا پوستر های تبلیغاتی
- دیوار نویسی در معابر شهری و یا ساختمان ها
- بنرهای تبلیغاتی در خیابان ها
- بیل بورد های نصب شده در بزرگ راه ها
- بیل بورد های تبلیغاتی در استادیوم های ورزشی
- استفاده از هدایای تبلیغاتی با برند اختصاصی
- راه اندازی ورک شاپ رایگان با هدف معرفی کسب و کار
- استفاده از چهره های شاخص (مدل ها و …) برای تبلیغات
- بازاریابی تلفنی و حضوری و…
مسلم است که روش های گسترده ای برای تبلیغات در صنعت بتن و دیگر صنایع وجود دارد که به میزان خلاقیت و هوش شما و میزان شناخت شما از مخاطبان خود نیز بستگی دارد.
اما یکی از راهکار های ویژه تبلغاتی اسپانسرینگ می باشد. اسپانسر در مفهوم کلی به معنی حامی و یا حمایت کننده می باشد.
برای مثال شما به عنوان یک فعال در صنعت بتن می توانید اسپانسر یک تیم ورزشی باشید و نام اختصاصی و یا برند خود را بر روی لباس های تیم ذکر شده ثبت نمایید.
تیم فوتبال در یک بازی ۹۰ دقیقه ای چند میلیون مخاطب دارد؟ با فرض این که برنامه پخش زنده ی تلوزیون شود و شرح آن در اخبار های شبانگاهی و یا برنامه های ورزشی داخلی و خارجی ارائه شود؛ شانس شما بسیار بالا خواهد بود و این سرمایه گذاری شما بی نتیجه نخواهد ماند.
چگونگی تبلیغات در صنعت بتن
صنعت بتن یکی از صنایعی است که مخاطبان ویژه خود را دارد. از این موضوع می توان به عنوان یک نکته مثبت نیز یاد کرد. به عبارت دیگر بازار عرضه و تقاضا در صنعت بتن همیشه وجود دارد و خیال شما از بابت مشتری و نیاز مشتری به خدمات شما راحت است.
موضوع مهم پیشی گرفتن شما از رقبایی که در صنعت بتن فعالیت می کنند می باشد.
در این صنعت تبلیغات به خوبی تاثیر گذار است. شما می توانید با انتخاب یک نام و برند (ثبت برند) به راحتی از راهکار های تبلیغاتی استفاده کنید. البته اگر شما مدیر یک کارخانه تولید کننده قطعات بتنی هستید، شانس بیشتری دارید. زیرا به احتمال زیاد مشتریان شما قبلا با نام کارخانه آشنایی دارند.
به هر طریق می توانید با سفارش بنر و بیلبورد های تبلیغاتی و نصب آن ها در خیابان و اتوبان ها شانس خود برای فروش محصولات را افزایش دهید. بدیهی است هر چه هزینه بیشتری را به تبلیغات اختصاص دهید، بازآمدی بیشتری خواهید داشت (سرمایه گذاری سودمند و هوشمند).
برای تبلیغات در صنعت بتن می توانید از تمامی راهکار هایی که در بالا اشاره شد به خوبی بهره مند شوید. انتخاب شما تنها بستگی به بودجه (اختصاص هزینه برای تبلیغات) و ریسک پذیری شما دارد.
به عبارت دیگر هیچ محدودیتی برای استفاده از خدمات تبلیغاتی وجود ندارد. این خدمات همانطور که قبلا هم اشاره شد عبارتند از:
- ثبت آگهی در وب سایت ها و جراید
- تبلیغات اینترنتی (ایمیل ها، ویدیو ها و …)
- راه اندازی ورک شاپ رایگان با هدف معرفی کسب و کار
- تیزر بازرگانی در تلوزیون و رادیو
- استفاده از تبلیغات در فضای مجازی
- ساخت تیزر برای سایت های همچون آپارات
- تراکت و یا پوستر های تبلیغاتی
- بنر و بیلبورد های تبلیغاتی در خیابان ها
- استفاده از هدایای تبلیغاتی
- پیامک های تبلیغاتی و غیره.
برندینگ یا برند سازی چیست و چه تاثیری در تبلیغات دارد؟
این سوال بسیار مرسوم است که برند چیست و برند سازی و یا استفاده از یک برند چه اهمیتی دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید به یک مثال ساده توجه کنید:
فرض کنید که شما در یک همایش و یا سمینار شرکت و بدون معرفی نام و نام خانوادگی خود به دوستان، تنها اشاره می کنید که تولید کننده ی قطعات بتنی و یک شخص فعال در صنعت بتن هستید.
تمامی افراد حاضر در همایش برای ارتباط گرفتن و استفاده از خدمات شما، بدون علم به نام شما، چه خواهند کرد؟ یا فرض کنید که یک تولیدی مبل بی نام و نشان در یافت آباد هستید، شانس شما برای دیده شدن چقدر است؟
احتمالا اهمیت بالا در استفاده از برند برای شما روشن شده است. یک برند اختصاصی و مفید، نماینده کلیه فعالیت های شما در شرکت و یا کارخانه می باشد. و از این پس مشتریان شما را با این نام خواهند شناخت.
برند شما می تواند به کلید واژه و یا عبارت کلیدی شما نیز تبدیل شود. این موضوع به خصوص در تبلیغات اینترنتی از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین بهتر است به فکر یافتن و ثبت یک نام و برند برای کسب و کار خود باشید.
۱۰ نکته مهم برای تبلیغات در صنعت بتن
- از یک عبارت شفاف که به خوبی پیام شما را منتقل می کند به عنوان شعار تبلیغاتی استفاده کنید.
- استفاده از یک لوگو یا یک تصویر شاخص برای به یاد ماندنی تر شدن تبلیغات مفید است.
- توجه به نوع مخاطب خود و تولید محتوا برای مخاطبان
- تبلیغات گسترده بدون توجه به مخاطبان صنعت بتن یک اشتباه رایج می باشد.
- در نظر گرفتن امتیازات ویژه برای تاثیر گذاری تبلیغات
- در نظر گرفتن تخفیفات ویژه برای کسانی که از طریق تبلیغات با شما تماس می گیرند.
- به سلیقه مخاطبان خود توجه داشته باشید.
- تبلیغات جنبه عمومی دارد نه شخصی. بنابراین ضرورتی ندارد تا سلایق شخصی خود را در تیزرهای تبلیغاتی اعمال کنید.
- توجه به فصلی بودن و یا زمان رکود فروش در صنعت بتن اهمیت بالایی دارد.
- سعی کنید در این زمان ها هزینه کمتری را به تبلیغات اختصاص دهید. در عوض هزینه بیشتری را برای زمانی که بازار فروش رونق بالایی دارد، در نظر بگیرید.
- توجه داشته باشید به یکی از راهکار های تبلیغاتی بسنده نکنید.
- بهتر است دست کم از دو راهکار تبلیغاتی استفاده کنید برای مثال ثبت آگهی های اینترنتی در کنار نصب بیلبورد.
- بر تبلیغات نظارت داشته باشید تا از میزان بازدهی آن مطلع شوید. این نکته اهمیت بالایی دارد که مشتریان از چه طریقی با شرکت شما آشنا شده اند
- می توانید از فرم های پرسش و پاسخ کوتاه با مشتریان استفاده کنید.
- با مخاطبان ارتباط برقرار کنید. می توانید از طریق جستجو در اینترنت به اطلاعات تماس شرکت های ساختمان سازی دسترسی پیدا کرده و خودتان را به آن ها معرفی کنید.
- بعد از شناسایی مخاطبان می توانید به صورت تلفنی و یا حضوری برای کسب و کار خود، بازاریابی کنید.
سخن آخر
اما مهمترین نکته در خصوص تبلیغات در صنعت بتن این است که توجه داشته باشید، کیفیت محصول شما، تبلیغات شماست. با ارائه کیفیت های بالا و تلاش برای حفظ کیفیت بتن و قطعات بتنی، بدون صرف هزینه ای برای تبلیغات، به راحتی محصولات خود را تبلیغ کنید.
همچنین همیشه در سدد آن باشید تا جلب رضایت مشتریان را در الویت های بالای خود قرار دهید. امیدوارم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.